Skip to main content

עוגיות טביעת אצבע שוקולד וקרמל

אלו עוגיות פאדג'יות במיוחד (תכף טיפ איך להגיע למרקם המיוחד שלהם), עם מלית נהדרת של טופי קרמל ובציפוי של ברס – אגוזי לוז מקורמלים. עם חומרי גלם כאלה, אי אפשר לטעות והתוצאה חייבת להיות לא פחות ממצוינת.

מתחילים בהכנת הבצק – זהו בצק פריך, מועשר בקקאו, קל להכנה ונעים מאוד לעבוד איתו. רצוי לקרר אותו מיד לאחר ההכנה, אבל אם אתם מאוד ממהרים אפשר לעבוד איתו גם כך. לאחר הקירור יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר של כ – 2.5 ס"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה

מכינים שתי קעריות קטנות – באחת חלבון ביצה, ובשנייה ברס (אגוזים מקורמלים)

וכמו בשניצל – טובלים את כדורי הבצק קודם בחלבון הביצה ואח"כ מצפים אותו בברס. מניחים חזרה בתבנית

בעזרת כף פריזיאן קטנה יוצרים גומחה קטנה בעוגיות. אם אין לכם כף כזו, אפשר להשתמש גם בגב כף עץ, או אפילו באצבע שלכם (כך העוגיות הללו באמת יצדיקו את השם שלהם…). אני מוצאת שעם כף פריזיאן הכי נוח לעבוד, ומתקבלות גומחות אחידות בגודלן, בדיוק כמו שאני אוהבת.

יאללה, מכניסים את התבנית לתנור, ואופים 10 דקות בלבד. כשהעוגיות יוצאות מהתנור הן רכות מאוד, ונראות כמעט לא אפויות. כמו כן, גם השקע שיצרנו התרומם והשתטח. כל עוד העוגיות חמות מאוד, משתמשים שוב בכף פריזיאן וחוזרים שוב על השקעים. (הפעם האצבע שלכם לא תועיל כאן, כי העוגיות חמות מאוד). חייבים לעבוד בזריזות, כיוון שברגע שהעוגיות מצטננות, זה אבוד ואי אפשר לתקן את השקע. מניחים לעוגיות להצטנן לחלוטין. בינתיים מכינים את מלית הטופי.

מלית הטופי קלה ומהירה להכנה – פשוט ממסים יחד (אפשר במיקרוגל או בסיר קטן על אש נמוכה) סוכריות טופי קרמל יחד עם מעט שמנת מתוקה עד לקבלת מחית חלקה

בעזרת כפית ממלאים את השקעים שבעוגיות במלית הטופי ומצננים לחלוטין עד להתייצבות. אגב, אם אתם מעדיפים מלית שוקולדית, במתכון המלא תוכלו למצוא אופציה חלופית, טובה לא פחות, למלית שוקולדית מפנקת.

שני טיפים חשובים שהופכים את העוגיות הללו מסתם עוגיות טובות, לעוגיות מדהימות -

· משך האפייה חייב להיות קצר. 10 דקות בלבד בחום של 175 מעלות. אפייה קצרה מבטיחה שהעוגיות ישארו רכות ובמרקם פאדג'י. אני שמה טיימר ל – 10 דקות בדיוק. אין מה לחשוש אם העוגיות נראות רכות מידי, הן מתקשות ומתייצבות לאחר הקירור.

· אם אתם לא מוצאים ברס, או סתם לא מתחשק לכם להשקיע, ניתן להמיר את הברס בכל סוג של אגוזים קצוצים – שקדים, פיסטוקים, לוז, הכל הולך. אבל לברס יש ערך מוסף שאין לאף אגוז אחר. הקרמל שבברס מתרכך באפייה ומתקשה שוב לאחריה, הוא מוסיף קראנצ'יות קלה וגם מתיקות עדינה, והוא לטעמי עושה את העוגיות הללו למוצלחות הרבה יותר

עוגיות טביעת אצבע שוקולד וקרמל

לכ – 20 עוגיות

1 כוס קמח

1/3 כוס קקאו

1/4 כפית מלח

120 גר' חמאה בטמפ' החדר

2/3 כוס סוכר

1 ביצה L מופרדת

2 כפות חלב

1 כפית תמצית וניל

1 כוס ברס (או כל סוג אחר של אגוזים קצוצים)

למלית - 14 סוכריות טופי קרמל + 3 כפות שמנת מתוקה

אופצייה חלופית – מלית שוקולד 100 גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות או במטבעות + 3 כפות שמנת מתוקה

לקערה אחת מנפים יחד את הקמח, הקקאו ומוסיפים את המלח. מערבבים היטב.

בקערת המיקסר מערבלים (עם וו הגיטרה) את החמאה והסוכר במשך כ – 2 דקות עד לקבלת תערובת קרמית וחלקה. מוסיפים את החלמון, החלב ותמצית הוניל ומערבלים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.

כשהמיקסר עובד במהירות נמוכה, מוסיפים פנימה ובהדרגה את תערובת החומרים היבשים ומערבלים רק עד שנוצר בצק. מצננים במקרר כשעה.

מחממים תנור ל – 175. בקערית קטנה טורפים מעט את החלבון בעזרת מטרפה ידנית או מזלג. בקערית נוספת מניחים את הברס או האגוזים הקצוצים. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר של כ – 2.5 ס"מ, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. טובלים כל כדור בחלבון הביצה ומיד אח"כ מצפים בברס. מחזירים לתבנית. בעזרת כף פריזיאן (או גב כף עץ) יוצרים גומחות קטנות בכל עוגייה.

אופים במשך 10 דקות בלבד. עם צאת העוגיות מהתנור, בעזרת הכף פריזיאן, מסדרים שוב את הגומחות שתפחו מעט בזמן האפייה. עובדים במהירות ובזהירות. מצננים לחלוטין.

בינתיים מכינים את המלית – במיקרוגל או בסיר קטן ועל גבי אש נמוכה ממסים יחד את סוכריות הטופי (או השוקולד) יחד עם השמנת המתוקה, עד קבלת תערובת אחידה וללא גושים. בעזרת כפית ממלאים כל שקע בעוגייה בכמות של כחצי כפית מהמלית. מצצנים לחלוטין עד להתייצבות.

שומרים את העוגיות בקופסא אטומה בטמפ' החדר, כאשר נייר אפייה מפריד בין השכבות.

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם