Skip to main content

עוגת מוס גבינה

עוגת מוס גבינה, שוקולד לבן ואפרסקים/ מבוסס על מתכון של רות אוליבר

לתבנית בקוטר 24 ס"מ

לתחתית:
1
חבילה (100 גר`) בישקוטים
½
כוס חלב
4
כפות אייריש קרים

למוס:
150 גר` שוקולד לבן קצוץ
½
כוס חלב
25
גר` חמאה
חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל (80 גר`)
500
גר` גבינה לבנה 5%
6
כפות סוכר
2
מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

לקישוט:
1
קופסת חצאי אפרסקים משומרים בסירופ

אופן ההכנה:
1.
מערבבים יחד את הליקר והחלב.
2.
טובלים בתערובת החלב את הבישקוטים ומרפדים את התבנית בשכבה אחידה.
3.
ממיסים שוקולד, חלב וחמאה במיקרוגל ומערבבים לתערובת אחידה.
4.
מערבבים היטב את הגבינה ואת אבקת האינסטנט פודינג וניל.
5.
מאחדים בין תערובת השוקולד לבין תערובת הגבינה.
6.
במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה.
7.
מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת הגבינה ויוצקים מעל שכבת הבישקוטים.
8.
מקפיאים כשעתיים.
9.
פורסים לפרוסות בעובי של כס"מ את האפרסקים המשומרים, מעבירים למסננת למספר דקות ומעטרים את העוגה, החל מהעיגול החיצוני וכלפי פנימה.

שומרים בהקפאה, ומפשירים כשעתיים לפניי ההגשה במקרר.

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם