עוגת מוס גבינה, שוקולד לבן ואפרסקים/ מבוסס על מתכון של רות אוליבר
לתבנית בקוטר 24 ס"מ
לתחתית:
1 חבילה (100 גר`) בישקוטים
½ כוס חלב
4 כפות אייריש קרים
למוס:
150 גר` שוקולד לבן קצוץ
½ כוס חלב
25 גר` חמאה
חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל (80 גר`)
500 גר` גבינה לבנה 5%
6 כפות סוכר
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
לקישוט:
1 קופסת חצאי אפרסקים משומרים בסירופ
אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד את הליקר והחלב.
2. טובלים בתערובת החלב את הבישקוטים ומרפדים את התבנית בשכבה אחידה.
3. ממיסים שוקולד, חלב וחמאה במיקרוגל ומערבבים לתערובת אחידה.
4. מערבבים היטב את הגבינה ואת אבקת האינסטנט פודינג וניל.
5. מאחדים בין תערובת השוקולד לבין תערובת הגבינה.
6. במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה.
7. מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת הגבינה ויוצקים מעל שכבת הבישקוטים.
8. מקפיאים כשעתיים.
9. פורסים לפרוסות בעובי של כס"מ את האפרסקים המשומרים, מעבירים למסננת למספר דקות ומעטרים את העוגה, החל מהעיגול החיצוני וכלפי פנימה.
שומרים בהקפאה, ומפשירים כשעתיים לפניי ההגשה במקרר.
Comments
Post a Comment