Skip to main content

רולדה

מצרכים

4 ביצים
2/3 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
2/3 כוס קמח (1/3 כוס קמח+1/3 כוס קורנפלור)
חצי כפית אבקת אפיה

לגלילת שוקולד
4 ביצים
2/3 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
1/2 כוס קמח (1/4 כוס קמח 1/4 כוס קורנפלור)
1/4 כוס אבקת קאקאו
חצי כפית אבקת אפיה

ההכנה

להקציף את החלבונים בקערה גדולה כשמתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר בשלוש ארבע פעמים ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש.

לבחוש בנפרד: 4 חלמונים, 1 כף מיץ לימון, 1 כף תמצית וניל, 1 כף קליפת לימון מגוררת ולהוסיף את כל התערובת לקצף שבקערה.

להוסיף 2/3 כוס קמח לתערובת שבקערה בשתים שלוש פעמים עד שהקמח יבלע בתערובת.


להניח נייר פרגמנט בתחתית תבנית גדולה של תנור לשמן את הנייר ולצקת את תערובת הבצק לתבנית ולשטח אותה במרית לגובה של 1-11/2 ס"מ לאפות בחום גבוה כ 10 דקות. העוגה מוכנה כשצבעה זהוב והיא רכה למגע.


להפוך את העוגה החמה על מגבת ,להסיר את נייר הפרגמנט לגלג את העוגה ייחד עם המגבת וכך לקררה. לאחר שהגלילה התקררה לפתוח אות ולמלא במלית רצויה.

מריחה:

ממרח דודבנים,

קצף : שמנת מתוקה + 1 פודינג וניל או שוקולד + ¾ כוס חלב

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגיות שוקולד שערוריתיות

עוגיות שוקולד שערוריתיות/ מרתה סטיוארט לכ – 25 עוגיות גדולות במיוחד: 225 גר` שוקולד מריר 60 גר` חמאה 2/3 כוס קמח 1/2 כפית אבקת אפייה 1/2 כפית מלח 2 ביצים גדולות 3/4 כוס סוכר חום בהיר 1 כפית תמצית וניל 2 כוסות שוקולד צ`יפס מריר לחמם תנור ל – 180 מעלות. בקערת מיקסר להקציף במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. להמיס בעדינות במיקרוגל את השוקולד והחמאה ולהוסיף לתערובת הביצים, להקציף עוד כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה. בקערה נפרדת לנפות את הקמח, אבקת האפייה והמלח. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת השוקולד ולערבב עם מרית רק עד שהקמח נספג בעיסה. להוסיף את השוקולד צ`יפס ולערבב אותו לתוך העיסה. בעזרת כפית להניח תלוליות של הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. להשאיר מרווח של כ – 5 ס"מ בין העוגיות כיוון שהן משתטחות בזמן האפייה. לאפות כ – 12-15 דקות. עד שהעוגיות הופכות להיות מבריקות וסדוקות אבל עדיין רכות במרכז. כמה טיפים שיעזרו לכם להגיע לתוצאות טובות יותר - · השתמשו בשוקולד מאיכות טובה. גם בשימוש בשוקולד צ`י...