מצרכים
4 ביצים
2/3 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
2/3 כוס קמח (1/3 כוס קמח+1/3 כוס קורנפלור)
חצי כפית אבקת אפיה
לגלילת שוקולד
4 ביצים
2/3 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
1/2 כוס קמח (1/4 כוס קמח 1/4 כוס קורנפלור)
1/4 כוס אבקת קאקאו
חצי כפית אבקת אפיה
ההכנה
להקציף את החלבונים בקערה גדולה כשמתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר בשלוש ארבע פעמים ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש.
לבחוש בנפרד: 4 חלמונים, 1 כף מיץ לימון, 1 כף תמצית וניל, 1 כף קליפת לימון מגוררת ולהוסיף את כל התערובת לקצף שבקערה.
להוסיף 2/3 כוס קמח לתערובת שבקערה בשתים שלוש פעמים עד שהקמח יבלע בתערובת.
להניח נייר פרגמנט בתחתית תבנית גדולה של תנור לשמן את הנייר ולצקת את תערובת הבצק לתבנית ולשטח אותה במרית לגובה של 1-11/2 ס"מ לאפות בחום גבוה כ 10 דקות. העוגה מוכנה כשצבעה זהוב והיא רכה למגע.
להפוך את העוגה החמה על מגבת ,להסיר את נייר הפרגמנט לגלג את העוגה ייחד עם המגבת וכך לקררה. לאחר שהגלילה התקררה לפתוח אות ולמלא במלית רצויה.
מריחה:
ממרח דודבנים,
קצף : שמנת מתוקה + 1 פודינג וניל או שוקולד + ¾ כוס חלב
Comments
Post a Comment