עוגיות שוקולד שערוריתיות/ מרתה סטיוארט
לכ – 25 עוגיות גדולות במיוחד:
225 גר` שוקולד מריר
60 גר` חמאה
2/3 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 ביצים גדולות
3/4 כוס סוכר חום בהיר
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות שוקולד צ`יפס מריר
לחמם תנור ל – 180 מעלות.
בקערת מיקסר להקציף במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
להמיס בעדינות במיקרוגל את השוקולד והחמאה ולהוסיף לתערובת הביצים, להקציף עוד כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה נפרדת לנפות את הקמח, אבקת האפייה והמלח. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת השוקולד ולערבב עם מרית רק עד שהקמח נספג בעיסה.
להוסיף את השוקולד צ`יפס ולערבב אותו לתוך העיסה.
בעזרת כפית להניח תלוליות של הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. להשאיר מרווח של כ – 5 ס"מ בין העוגיות כיוון שהן משתטחות בזמן האפייה.
לאפות כ – 12-15 דקות. עד שהעוגיות הופכות להיות מבריקות וסדוקות אבל עדיין רכות במרכז.
כמה טיפים שיעזרו לכם להגיע לתוצאות טובות יותר -
· השתמשו בשוקולד מאיכות טובה. גם בשימוש בשוקולד צ`יפס מומלץ לוותר על זה שנמכר בסופרמרקט, להוסיף עוד כמה שקלים ולקנות משהו טוב.
· העוגיות יוצאות גדולות ומאוד מתוקות. לטעמי האישי כדאי ליצור עוגיות קטנות יותר ולשם כך כדאי להשתמש בכפית.
· זמן האפייה הוא קריטי ואפילו אפיית יתר של דקה או שתיים עלולה לחבל במרקם הפאדג`י הנחשק. יש להוציא את העוגיות מהתנור כאשר העוגיות מבריקות, סדוקות ועדיין רכות גם אם הן יראו לכם לא אפויות, לא להתפתות ולהמשיך ליבש אותן. יש להוציא את התבנית ולהניח לעוגיות להצטנן בטמפרטורת החדר – כ – 10 דקות על גבי נייר אפייה ולאחר מכן יש להעביר אותן לצינון מלא על גבי רשת.
Comments
Post a Comment