Skip to main content

מרק כתום בניחוח ג`ינג`ר

מצרכים

2 בטטות קלופות חתוכות גס

4 גזרים חתוכים גס

200 גר דלעת חתוכה גס

1 בצל קצוץ

3 שיני שום קלופות

כפית ג`ינג`ר קצוץ

קורט אגוז מוסקט

פחית חלב קוקוס

2-2.5 ליטר ציר עוף/ירקות/מים

חצי חבילת כוסברה/עירית קצוצה

מעט שמן זית לטיגון

קורט אגוז מוסקט

מלח,פלפל שחור

אופן ההכנה

1.מחממים שמן זית בסיר גדול,מאדים את הבצל לכדי שקיפות,מוסיפים שום ומטגנים עוד כחצי דקה.

2.מוסיפים לסיר את הירקות הכתומים ,מתבלים במלח,פלפל,ג`ינג`ר ואגוז מוסקט, מכסים בציר עוף/ירקות/מים ומבשלים עד שהירקות מתרככים.

3.טוחנים את המרק מוסיפים חלב קוקוס/שמנת מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 10 דקות,מכבים להבה מוסיפים כוסברה/עירית ומגישים .

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם