Skip to main content

צ'ולנט שלי


2 עצמות עם מוח

1 קג בשר חזה בקר או Flank. – שפונדרא

3 כפות שמן

3 בצלים קצוצים

5 תפוחי אדמה קלופים וחצויים ( ½ 1 קג)

5 ביצים
2 כוסות שעועית יבשה מושרית לילה במים

ראש שום

מלח

1 כפית פלפל
1 כפית אבקת זנגביל

2 כפיות פפריקה

רסק עגבניות קטן

1/4 כוס דבש

1. מטגנים את הבשר בכף שומן עד שהוא משחים מכל הצדדים ומוציאים. מוסיפים לסיר את הבצלים ושאר השומן ומטגנים עד שהם מזהיבים, מוסיפים עליהם כפית סוכר. מוציאים שליש מכמות הבצל המטוגן עבור הכופתה ולשאר מוסיפים את השעועית (המסוננת) והגריסים. מערבבים ומתבלים בכפית וחצי מלח, בפלפל, בזנגביל ובפפריקה.

2. מניחים בתחתית הסיר את העצמות ואת נתח הבשר. מעליהם את תפוחי האדמה ואת תערובת השעועית. משאירים מקום לכופתה. מכסים במים רותחים. מביאים לרתיחה ומכניסים את הכופתה והביצים.

3. מבשלים על אש קטנה כעשר דקות ומכניסים לתנור בחום של מאה מעלות או מניחים על פלטה של שבת. בהגשה פורסים את הבשר ואת הכופתה.

כופתה – מילוי מעיים מחוררים או בישול בתחתית הסיר
6 ביצים
2 כוסות קמח לבן מנופה
1 כוס שומן
1 כפית מלח
בצל קצוץ מהסיר

טורפים את הביצים, הקמח, השומן והמלח לעיסה ומניחים אותה בתחתית הסיר. מניחים סביב העיסה ומעליה את הבשר ואת תפוחי אדמה. מוסיפים מים שמכסים את הכל ואופים כפי שמפורט במתכון הבסיסי. בהגשה חותכים את הבצק הפריך שמשחים בתחתיתו של הסיר ומגישים.

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם