2 עצמות עם מוח
1 קג בשר חזה בקר או Flank. – שפונדרא
3 כפות שמן
3 בצלים קצוצים
5 תפוחי אדמה קלופים וחצויים ( ½ 1 קג)
5 ביצים
2 כוסות שעועית יבשה מושרית לילה במים
ראש שום
מלח
1 כפית פלפל
1 כפית אבקת זנגביל
2 כפיות פפריקה
רסק עגבניות קטן
1/4 כוס דבש
1. מטגנים את הבשר בכף שומן עד שהוא משחים מכל הצדדים ומוציאים. מוסיפים לסיר את הבצלים ושאר השומן ומטגנים עד שהם מזהיבים, מוסיפים עליהם כפית סוכר. מוציאים שליש מכמות הבצל המטוגן עבור הכופתה ולשאר מוסיפים את השעועית (המסוננת) והגריסים. מערבבים ומתבלים בכפית וחצי מלח, בפלפל, בזנגביל ובפפריקה.
2. מניחים בתחתית הסיר את העצמות ואת נתח הבשר. מעליהם את תפוחי האדמה ואת תערובת השעועית. משאירים מקום לכופתה. מכסים במים רותחים. מביאים לרתיחה ומכניסים את הכופתה והביצים.
3. מבשלים על אש קטנה כעשר דקות ומכניסים לתנור בחום של מאה מעלות או מניחים על פלטה של שבת. בהגשה פורסים את הבשר ואת הכופתה.
כופתה – מילוי מעיים מחוררים או בישול בתחתית הסיר
6 ביצים
2 כוסות קמח לבן מנופה
1 כוס שומן
1 כפית מלח
בצל קצוץ מהסיר
טורפים את הביצים, הקמח, השומן והמלח לעיסה ומניחים אותה בתחתית הסיר. מניחים סביב העיסה ומעליה את הבשר ואת תפוחי אדמה. מוסיפים מים שמכסים את הכל ואופים כפי שמפורט במתכון הבסיסי. בהגשה חותכים את הבצק הפריך שמשחים בתחתיתו של הסיר ומגישים.
Comments
Post a Comment