Skip to main content

תבשילים שלי

שעועית ירוקה ברוטב אדום

2 בצל, לטגן עם סוכר חום מעליו

לאדות מעל חומץ בן יין

1 פחית עגבניות מרוסקות

1 קופסת רסק עגבניות

2 ציפורן

צ'ילי מיובש

תערובת עשבי טוסקנה

מלח

חופן זיתים ירוקים

שום טרי חתוך

שקית שעועית עדינה שבושלה מראש

דג סול ברוטב אדום

לשתי מנות דג:

בצל אחד

חצי פחית עגבניות מרוסקות

רסק עגניות

תערובת תבליני טוסקנה

עלה דפנה

שום

מלח פלפל וצילי

נבטוטים

2 חבילות נבטוטים

2 בצלים גדולים

כמון

מרק ירקות

2 שורש סלרי

2 שורש פטרוזיליה

4 בצל גדול

3 קישואים מבושלים לפירוק, 7 קישואים מבושלים פחות

8 גזר

אפונה ירוקה

עלי פטרוזיליה קשורים

כורכום, מלח, כמון מזרחי וזרעי כמון, מלח

קינואה

חבילת קינואה 400 גרם מבושלת לפי 1.5 כוסות מים לכוס קינואה

- מקפיצים קינואה במעט שמן, מוסיפים שתי כוסות מים על כוס קינואה. מבשלים כ- 20 דקות

4 גזרים, 2 קישואים, 3 בצלים – הכל על פומפיה מגורר דק.

מטגנים במעט שמן, עם מלח וסוכר

לערבב :)

אורז חום

להקפיץ כוס אורז חום

2 כוסות מים קרות

מלח פלפל ושום

להביא לרתיחה ואז 45 דקות בישול

אורז לבן עם תירס ואפונה

מקפיצים כוס אורז לבן, אפשר גם צנוברים

כוס וחצי מים רותחים

מוסיפים חופן נדיב של אפונה ותירס קפואים, מביאים לרתיחה שוב

מלח ופלפל

בישול 10 דקות בלי לפתוח סיר

כבד קצוץ

כבד 500 מוקפץ עם 4 בצל גדול

3 ביצים קשות

2 לחמניות

מלח פלפל שמן זית

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם