עוגת סניקרס
לתבנית מרובעת בגודל 24X24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
לבסיס –
1 כוס (140 גר') קמח
1/4 כוס (50 גר') סוכר
2 כפות (16 גר') אבקת סוכר
קורט מלח
120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון גדול
למלית –
כ – 2 כוסות ריבת חלב (650 גר')
1.5 כוסות (160 גר') בוטנים קלויים וקצוצים גס
לציפוי –
200 גר' שוקולד מריר (רצוי 56% מוצקי קקאו)
60 גר' חמאה חתוכה לקוביות
ברס (אגוזי לוס מקורמלים וקצוצים גס) – אופציונאלי
להכנת הבסיס –
לקערת המיקסר מנפים את הקמח ואבקת הסוכר, מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות החמאה, ובעזרת וו הגיטרה מערבלים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמון וממשיכים לערבל עד שהתערובת מתחילה להתגבש לבצק. מפסיקים את פעולת המיקסר, ומעבירים את הבצק לתבנית המרופדת בנייר אפייה. בעזרת כפות הידיים משטחים את הבצק בשכבה דקה ואחידה בתבנית. מעבירים את התבנית למקפיא למשך כ – 20 דקות, ובינתיים מחממים את התנור ל – 175 מעלות. אופים את הבצק הישר מהמקפיא במשך כ – 15 דקות ועד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומצננים.
להכנת המלית -
בקערה מערבבים יחד את ריבת החלב והבוטנים הקצוצים. במידה והתערובת קשה מידי לערבול, ניתן לחמם אותה מספר שניות במיקרוגל לריכוך. את המלית מורחים בשכבה אחידה על גבי הבסיס שהתקרר. מעבירים שוב למקפיא או לקירור.
להכנת הציפוי –
בקערה מניחים יחד את החמאה והשוקולד, מחממים במיקרוגל (זהירות לא לחמם יתר על המידה), ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. יוצקים את הציפוי על גבי מלית ריבת החלב ובעזרת מרית מיישרים לשכבה אחידה. מפזרים מעל את הברס (או מעט בוטנים קצוצים גס), מצננים בקירור למשך כ – 30 דקות לפני הפריסה.
פורסים את העוגה לקוביות בגודל של כ – 4 ס"מ ושומרים בקופסא אטומה במקרר.
מבוסס על מתכון של דורי גרינספן
Comments
Post a Comment