מצרכים:
- כוס ושלושת רבעי פצפוצי אורז
- רבע כוס סוכר
- רבע כוס מים
- שלוש כפות סירופ תירס
- ארבעים וחמישה גרם חמאה רכה
- מאה וחמישים גרם שוקלד חלב
- כוס חמאת בוטנים
- מאתיים גרם שוקולד מריר
- כפית סירופ תירס
- שישים גרם חמאה
אופן ההכנה:
- מניחים בקערה את פצפוצי האורז
- בסיר קטן, מבשלים את המים, סוכר וסירופ תירס לקרמל, עד לטמפרטורה של מאה ושתיים עשרה מעלות. (בערך חמש דקות)
- מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שכל החמאה נמסה.
- מערבבים את הקרמל עם פצפוצי האורז.
- משמנית קלות תבנית בגודל עשרים על עשרים ס"מ ומשטחים את פצפוצי האורז על התבנית. להשתדל לא ליצור שוליים.
- לצנן את פצפוצי האורז לטמפרטורת החדר.
- להמיס על בן-מארי את השוקולד חלב וחמאת הבוטנים ולצקת על שכבת הבסיס. בעזרת מרית לשטח את התערובת ולצנן היטב.
- להמיס על בן-מארי את השוקולד המריר, יחד עם חמאה וסירופ תירס ולצקת על שכבת הביינים.
- לצנן היטב ולחתוך לקוביות.
- לשמור בקירור
Comments
Post a Comment