Skip to main content

עוגת השוקולד של לילך

מצרכים:

350 ג שוקולד מריר

1/3 כוס שמנת מתוקה

350 חמאה, אבל אני משתמשת ב 200 (וגם זה הרבה... זה בכל זאת בני)

1 כוס סוכר

1 כפית אבקת קפה נמס (אף פעם לא שמתי)

6 ביצים מופרדות

הכנה:

ממיסים את השוקולד, שמנת, חמאה 3/4 כוס סוכר וקפה לתערובת חלקה.

מוסיפים את החלמונים אחד אחד, וטורפים היטב לאחר כל הוספה (זהירות לא לעשות חביתה!)

מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר לקצף נוקשה, מקפלים לשוקולד.

יוצקים לתבנים, אופים שעה בחום 160 (קצת נמוך), מורידים את החום ל 120 ואופים 15 דקות נוספות.

אם אוכלים מיד זה כמו סופלה, אבל לפי המתכון צריך לשמור במקרר למשך לילה.

מגישים עם רוטב וניל או גלידת וניל:)

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגיות שוקולד שערוריתיות

עוגיות שוקולד שערוריתיות/ מרתה סטיוארט לכ – 25 עוגיות גדולות במיוחד: 225 גר` שוקולד מריר 60 גר` חמאה 2/3 כוס קמח 1/2 כפית אבקת אפייה 1/2 כפית מלח 2 ביצים גדולות 3/4 כוס סוכר חום בהיר 1 כפית תמצית וניל 2 כוסות שוקולד צ`יפס מריר לחמם תנור ל – 180 מעלות. בקערת מיקסר להקציף במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. להמיס בעדינות במיקרוגל את השוקולד והחמאה ולהוסיף לתערובת הביצים, להקציף עוד כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה. בקערה נפרדת לנפות את הקמח, אבקת האפייה והמלח. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת השוקולד ולערבב עם מרית רק עד שהקמח נספג בעיסה. להוסיף את השוקולד צ`יפס ולערבב אותו לתוך העיסה. בעזרת כפית להניח תלוליות של הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. להשאיר מרווח של כ – 5 ס"מ בין העוגיות כיוון שהן משתטחות בזמן האפייה. לאפות כ – 12-15 דקות. עד שהעוגיות הופכות להיות מבריקות וסדוקות אבל עדיין רכות במרכז. כמה טיפים שיעזרו לכם להגיע לתוצאות טובות יותר - · השתמשו בשוקולד מאיכות טובה. גם בשימוש בשוקולד צ`י...