פרוסות סלק מתוקות בתחמיץ שום עם לאבנה עיזים, שום קצוץ ושמן זית ספרדי
המצרכים
5-6 פקעות סלק אדום צעיר
לתחמיץ: 2 כפות חומץ שום + 2 שיני שום קלופות וקצוצות דק + ¾ כפית סוכר + ½ כפית מלח
250 גר' (אריזה) לאבנה עיזים 5% של גד (רק 5% מתאים לזילוף/מריחה)
חצי כוס אגוזי לוז קלויים קל וגרוסים גס
2 כפות שמן זית ספרדי בטעם שום
עלי בזיליקום טריים שטופים וקצוצים (בהתאם למספר השורות ואורכן בצלחת ההגשה)
ההכנה
שוטפים היטב את הסלק ומבשלים במים עד לריכוך (כשעה בישול בסיר רגיל או כחצי שעה בבישול בסיר לחץ). מעבירים למסננת לניקוז הנוזלים וצינון. מקלפים (הקליפה מתנתקת ידנית בקלות) ופורסים לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ. מעבירים לקערה בינונית.
מנערים בצנצנת אטומה את החומץ, הסוכר והמלח- יוצקים על הסלק החתוך, מפזרים את השום הקצו, מנערים לעירבוב ומשהים כרבע שעה לספיגת התיבול.
ממלאים את הלאבנה בשקית זילוף, קוטמים את קצה השקית ליצירת פתח בקוטר כ-4 מ"מ
הרכבה (בצלחת ההגשה) וקישוט:
מסננים את פרוסות הסלק מהתחמיץ ומסדרים בצלחת ההגשה פרוסה בהטייה קלה, מזלפים בשליש התחתון גבעת לאבנה בקוטר כ-1 ס"מ ומניחים מעל באלכסון/הטייה עוד פרוסת סלק. לוחצים לחיצה קלה להצמדה ושיטוח עדין של הלאבנה וחוזרים על הפעולה עם יתרת הכמות בסידור טורים ושורות בהתאם לגודל צלחת ההגשה. ניתן גם לסדר כמות קטנה יותר (שורה אחת) בצלחות אישיות.
מפזרים לוז גרוס, יוצקים שמן זית ונועצים במרווחים אקראיים או שווים עלי בזיליקום (אפשר גם לקצוץ את עלי הבזיליקום ולפזר שווה)
הצלחת מוכנה להגשה וניתן גם לאחסן בקירור ולהוציא סמוך להגשה
Comments
Post a Comment