המצרכים (ל-45 יחידות מיני)
גר200 שוקולד מריר איכותי
80 מ"ל שמן
120 מ"ל מי ברז
2 חלמונים
1 שקית (500 גר') תערובת לעוגת שוקולד של בר-אל
2 ביצים
80 מ"ל שמן
120 מ"ל מי ברז
2 חלמונים
1 שקית (500 גר') תערובת לעוגת שוקולד של בר-אל
2 ביצים
ההכנה
להמיס על אדים (קערה על סיר מים רותחים) את השוקולד המריר עם השמן והמים. להסיר מן הלהבה ולטרוף פנימה את 2 החלמונים לקבלת קרם מבריק סמיך ואחיד.
במערבל, להתחיל בעירבול איטי (עם ראש מקצף) של תערובת הקמח לעוגת שוקולד עם 2 הביצים השלמות ולמזוג תוך כדי את קרם השוקולד, כאשר כל הקמח נרטב להעלות את מהירות ההקצפה לבינונית ולהקציף 5 דקות.
במערבל, להתחיל בעירבול איטי (עם ראש מקצף) של תערובת הקמח לעוגת שוקולד עם 2 הביצים השלמות ולמזוג תוך כדי את קרם השוקולד, כאשר כל הקמח נרטב להעלות את מהירות ההקצפה לבינונית ולהקציף 5 דקות.
למלא את בלילת הבצק בשקית זילוף ולמלא את השקעים (מרופדים בעטרות נייר או תבנית נון-סטיק משומנת קל מאוד)
לאפות בחום בינוני-נמוך 160ºC משך 30 דקות, עד שקיסם/קצה חד של סכין הננעץ במרכז אחת העוגיות יוצא לח (לא רטוב אך לא יבש לגמרי). מוציאים, מצננים מספר דקות ומנתקים מהתבניות. משלימים צינון על רשת ומעבירים לאחסון בכלי אטום.
ניתן להעשיר בציפוי גנאש, קרם שוקולד או זיגוג צבעוני אחר וניתן גם להשתמש במתכון לאפיית עוגה בתבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ
Comments
Post a Comment