Skip to main content

מאפינס שוקולד

המצרכים (ל-45 יחידות מיני)

גר200 שוקולד מריר איכותי
80 מ"ל שמן
120 מ"ל מי ברז
2 חלמונים
1 שקית (500 גר') תערובת לעוגת שוקולד של בר-אל

2 ביצים

ההכנה

להמיס על אדים (קערה על סיר מים רותחים) את השוקולד המריר עם השמן והמים. להסיר מן הלהבה ולטרוף פנימה את 2 החלמונים לקבלת קרם מבריק סמיך ואחיד.
במערבל, להתחיל בעירבול איטי (עם ראש מקצף) של תערובת הקמח לעוגת שוקולד עם 2 הביצים השלמות ולמזוג תוך כדי את קרם השוקולד, כאשר כל הקמח נרטב להעלות את מהירות ההקצפה לבינונית ולהקציף 5 דקות.

למלא את בלילת הבצק בשקית זילוף ולמלא את השקעים (מרופדים בעטרות נייר או תבנית נון-סטיק משומנת קל מאוד)


לאפות בחום בינוני-נמוך 160ºC משך 30 דקות, עד שקיסם/קצה חד של סכין הננעץ במרכז אחת העוגיות יוצא לח (לא רטוב אך לא יבש לגמרי). מוציאים, מצננים מספר דקות ומנתקים מהתבניות. משלימים צינון על רשת ומעבירים לאחסון בכלי אטום.

ניתן להעשיר בציפוי גנאש, קרם שוקולד או זיגוג צבעוני אחר וניתן גם להשתמש במתכון לאפיית עוגה בתבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגיות שוקולד שערוריתיות

עוגיות שוקולד שערוריתיות/ מרתה סטיוארט לכ – 25 עוגיות גדולות במיוחד: 225 גר` שוקולד מריר 60 גר` חמאה 2/3 כוס קמח 1/2 כפית אבקת אפייה 1/2 כפית מלח 2 ביצים גדולות 3/4 כוס סוכר חום בהיר 1 כפית תמצית וניל 2 כוסות שוקולד צ`יפס מריר לחמם תנור ל – 180 מעלות. בקערת מיקסר להקציף במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. להמיס בעדינות במיקרוגל את השוקולד והחמאה ולהוסיף לתערובת הביצים, להקציף עוד כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה. בקערה נפרדת לנפות את הקמח, אבקת האפייה והמלח. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת השוקולד ולערבב עם מרית רק עד שהקמח נספג בעיסה. להוסיף את השוקולד צ`יפס ולערבב אותו לתוך העיסה. בעזרת כפית להניח תלוליות של הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. להשאיר מרווח של כ – 5 ס"מ בין העוגיות כיוון שהן משתטחות בזמן האפייה. לאפות כ – 12-15 דקות. עד שהעוגיות הופכות להיות מבריקות וסדוקות אבל עדיין רכות במרכז. כמה טיפים שיעזרו לכם להגיע לתוצאות טובות יותר - · השתמשו בשוקולד מאיכות טובה. גם בשימוש בשוקולד צ`י...