Skip to main content

בוייקוס

המצרכים

1.       200 גרם חמאה רכה מאוד

2.      4 כוסות קמח (אנחנו נשתמש ב'קמח תמי')

3.      4 כפיות שטוחות (12 גר') אבקת אפייה

4.      1 גביע (250 גר') קוטג' 5%

5.      1 שמנת חמוצה (15% לפחות)

6.      2 ביצים גדולות

7.      250 גרם גבינה בולגרית* (הערה בסיום)

8.      50 גרם קשקבל מגוררת דק

ביצה טרופה, שומשום

ההכנה
1.  שמים את כל המצרכים בקערת מערבל מצוייד בוו שטוחה ומערבבים למסה אחידה. העיסה צריכה להיות יציבה אך רכה. משהים בקירור משך שעה עד לילה.

2.  יוצרים כדורים בגודל ביצה קטנה/בינונית. טובלים צד אחד בביצה הטרופה ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה תוך שמירת מרווחים נאים. מפזרים שומשום.

3.  אופים בתנור חם בחום בינוני 180 מעלות (אפשר טורבו) משך 25 דקות עד הזהבה.
מוציאים, מצננים על רשת צינון מוחלט לפני שמעבירים לכלי אטום לאחסון (ניתן להקפיא ולהפשיר/לחמם לפני האכילה. חימום בתנור או בטוסטר אובן מומלץ)

הערה: את הבולגרית ניתן לשלב עם צפתית קשה ו/או ומוצרלה מגורדת, ניתן ומומלץ אף להוסיף גבינות צהובות (עד 100 גר')

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם