המצרכים
1. 200 גרם חמאה רכה מאוד
2. 4 כוסות קמח (אנחנו נשתמש ב'קמח תמי')
3. 4 כפיות שטוחות (12 גר') אבקת אפייה
4. 1 גביע (250 גר') קוטג' 5%
5. 1 שמנת חמוצה (15% לפחות)
6. 2 ביצים גדולות
7. 250 גרם גבינה בולגרית* (הערה בסיום)
8. 50 גרם קשקבל מגוררת דק
ביצה טרופה, שומשום
ההכנה
1. שמים את כל המצרכים בקערת מערבל מצוייד בוו שטוחה ומערבבים למסה אחידה. העיסה צריכה להיות יציבה אך רכה. משהים בקירור משך שעה עד לילה.
2. יוצרים כדורים בגודל ביצה קטנה/בינונית. טובלים צד אחד בביצה הטרופה ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה תוך שמירת מרווחים נאים. מפזרים שומשום.
3. אופים בתנור חם בחום בינוני 180 מעלות (אפשר טורבו) משך 25 דקות עד הזהבה.
מוציאים, מצננים על רשת צינון מוחלט לפני שמעבירים לכלי אטום לאחסון (ניתן להקפיא ולהפשיר/לחמם לפני האכילה. חימום בתנור או בטוסטר אובן מומלץ)
הערה: את הבולגרית ניתן לשלב עם צפתית קשה ו/או ומוצרלה מגורדת, ניתן ומומלץ אף להוסיף גבינות צהובות (עד 100 גר')
1. 200 גרם חמאה רכה מאוד
2. 4 כוסות קמח (אנחנו נשתמש ב'קמח תמי')
3. 4 כפיות שטוחות (12 גר') אבקת אפייה
4. 1 גביע (250 גר') קוטג' 5%
5. 1 שמנת חמוצה (15% לפחות)
6. 2 ביצים גדולות
7. 250 גרם גבינה בולגרית* (הערה בסיום)
8. 50 גרם קשקבל מגוררת דק
ביצה טרופה, שומשום
ההכנה
1. שמים את כל המצרכים בקערת מערבל מצוייד בוו שטוחה ומערבבים למסה אחידה. העיסה צריכה להיות יציבה אך רכה. משהים בקירור משך שעה עד לילה.
2. יוצרים כדורים בגודל ביצה קטנה/בינונית. טובלים צד אחד בביצה הטרופה ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה תוך שמירת מרווחים נאים. מפזרים שומשום.
3. אופים בתנור חם בחום בינוני 180 מעלות (אפשר טורבו) משך 25 דקות עד הזהבה.
מוציאים, מצננים על רשת צינון מוחלט לפני שמעבירים לכלי אטום לאחסון (ניתן להקפיא ולהפשיר/לחמם לפני האכילה. חימום בתנור או בטוסטר אובן מומלץ)
הערה: את הבולגרית ניתן לשלב עם צפתית קשה ו/או ומוצרלה מגורדת, ניתן ומומלץ אף להוסיף גבינות צהובות (עד 100 גר')
Comments
Post a Comment