1 וחצי כוסות קמח
שליש כוס שמן
חצי כוס רוויון
חצי כוס סוכר חום
1 ביצה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
3 כפות דבש או סילאן
1 כפית גדושה קינמון
1 כפית אבקת ג'ינג'ר (לא חובה)
חצי כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
רבע כפית ציפורן (לא חובה)
לזיגוג:
100 גר' אבקת סוכר (בדיוק שקית אחת קטנה, או כוס אחת)
מיץ וקליפה מבערך תפוז אחד
מערבבים בקערה שליש כוס שמן יחד עם חצי כוס רוויון, 3 כפות דבש / סילאן, חצי כוס סוכר, ביצה אחת, וכפית אחת של סודה לשתייה.
מערבבים היטב עד שנוצרת בלילה אחידה, ומתבלים לפי הטעם בתבלינים הבאים: 1 כפית קינמון, 1 כפית ג'ינג'ר, חצי כפית אגוז מוסקט, ורבע כפית ציפורן (כל התבלינים אופציונליים).
מוסיפים 1 וחצי כוסות קמח ומערבבים רק עד שהתערובת כמעט אחידה. נזהרים מערבוב יתר. באמצעות שתי כפיות מניחים תלוליות קטנות על תבנית מצופה בנייר אפייה
ואופים על 160 מעלות למשך כ-8 עד 12 דקות, או רק עד שהעוגיות קפיציות למגע.
מערבבים 100 גר' אבקת סוכר עם 1-2 כפות מיץ תפוזים וקליפה מתפוז אחד, עד שנוצרת משחה דלילה. מצפים את העוגיות הצוננות.
ווריאציית בננות: צמצמו את השמן לשתי כפות בלבד, הוסיפו בננה גדולה ובשלה מאוד (עם כתמים חומים מבחוץ!), מעוכה היטב, לתוך החומרים הרטובים, והוסיפו 3 כפות גדושות של קמח לכמות הרגילה של הקמח.
שליש כוס שמן
חצי כוס רוויון
חצי כוס סוכר חום
1 ביצה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
3 כפות דבש או סילאן
1 כפית גדושה קינמון
1 כפית אבקת ג'ינג'ר (לא חובה)
חצי כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
רבע כפית ציפורן (לא חובה)
לזיגוג:
100 גר' אבקת סוכר (בדיוק שקית אחת קטנה, או כוס אחת)
מיץ וקליפה מבערך תפוז אחד
מערבבים בקערה שליש כוס שמן יחד עם חצי כוס רוויון, 3 כפות דבש / סילאן, חצי כוס סוכר, ביצה אחת, וכפית אחת של סודה לשתייה.
מערבבים היטב עד שנוצרת בלילה אחידה, ומתבלים לפי הטעם בתבלינים הבאים: 1 כפית קינמון, 1 כפית ג'ינג'ר, חצי כפית אגוז מוסקט, ורבע כפית ציפורן (כל התבלינים אופציונליים).
מוסיפים 1 וחצי כוסות קמח ומערבבים רק עד שהתערובת כמעט אחידה. נזהרים מערבוב יתר. באמצעות שתי כפיות מניחים תלוליות קטנות על תבנית מצופה בנייר אפייה
ואופים על 160 מעלות למשך כ-8 עד 12 דקות, או רק עד שהעוגיות קפיציות למגע.
מערבבים 100 גר' אבקת סוכר עם 1-2 כפות מיץ תפוזים וקליפה מתפוז אחד, עד שנוצרת משחה דלילה. מצפים את העוגיות הצוננות.
ווריאציית בננות: צמצמו את השמן לשתי כפות בלבד, הוסיפו בננה גדולה ובשלה מאוד (עם כתמים חומים מבחוץ!), מעוכה היטב, לתוך החומרים הרטובים, והוסיפו 3 כפות גדושות של קמח לכמות הרגילה של הקמח.
Comments
Post a Comment