Skip to main content

עוגת תפוזים

לבצק   
3/4 כוס גבינת קוטג`   
1/3 כוס יוגורט או ריוויון   
1/4 כוס סוכר   
60 גר` חמאה מומסת   
1 כפית תמצית וניל 
2 כוסות קמח   
1 שקית אבקת אפייה   
1/2 כפית מלח   
1/4 כפית סודה לשתייה 
למלית-    
60 גר` חמאה רכה   
1/4 כוס סוכר   
גרידת תפוז שלם   
לציפוי –    
3/4 כוס אבקת סוכר   
2-3 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי 
אופן ההכנה –    
מחממים תנור ל – 200 מעלות.   
בקערת המיקסר (או מעבד המזון) מערבלים יחד את הקוטג`, היוגורט, הסוכר, החמאה המומסת ותמצית הווניל. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה ומעבדים רק עד לקבלת בצק.   
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים אותו בעזרת מערוך לעלה דק בגודל של כ – 30 על 40 ס"מ.   
בקערה קטנה מערבבים היטב את חומרי המלית (ניתן לערבל גם במיקסר כדי לרכך מעט את החמאה). מורחים את המלית בשכבה דקה על גבי הבצק המרודד.   
מגלגלים את הבצק לרולדה. בעזרת סכין חדה פורסים את הרולדה ל כ – 13-14 עיגולים.   
משמנים קלות תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. מניחים את ה"שושנים" בתוך התבנית כשצידם פונה כלפי מעלה. שומרים על מרווח ביניהן.   
אופים במשך 20-25 דקות או עד שהמאפה מזהיב בחלקו העליון.   
מוציאים מהתנור ומצננים למשך כ – 5 דקות.   
בינתיים מערבבים היטב את חומרי הציפוי, ויוצקים את התערובת המתקבלת על גבי המאפה. מצננים את המאפה עוד קצת לפניי שפורסים אותו.  

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגיות שוקולד שערוריתיות

עוגיות שוקולד שערוריתיות/ מרתה סטיוארט לכ – 25 עוגיות גדולות במיוחד: 225 גר` שוקולד מריר 60 גר` חמאה 2/3 כוס קמח 1/2 כפית אבקת אפייה 1/2 כפית מלח 2 ביצים גדולות 3/4 כוס סוכר חום בהיר 1 כפית תמצית וניל 2 כוסות שוקולד צ`יפס מריר לחמם תנור ל – 180 מעלות. בקערת מיקסר להקציף במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. להמיס בעדינות במיקרוגל את השוקולד והחמאה ולהוסיף לתערובת הביצים, להקציף עוד כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה. בקערה נפרדת לנפות את הקמח, אבקת האפייה והמלח. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת השוקולד ולערבב עם מרית רק עד שהקמח נספג בעיסה. להוסיף את השוקולד צ`יפס ולערבב אותו לתוך העיסה. בעזרת כפית להניח תלוליות של הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. להשאיר מרווח של כ – 5 ס"מ בין העוגיות כיוון שהן משתטחות בזמן האפייה. לאפות כ – 12-15 דקות. עד שהעוגיות הופכות להיות מבריקות וסדוקות אבל עדיין רכות במרכז. כמה טיפים שיעזרו לכם להגיע לתוצאות טובות יותר - · השתמשו בשוקולד מאיכות טובה. גם בשימוש בשוקולד צ`י...