גלידת שוקולד 6 מנות בנפח 120 מ"ל
1 כפית גדושה אבקת קפה נמס
1כף מים רותחים
120 גר' שוקולד מריר במטבעות או בקוביות
1/2 כוס (125 מ"ל) חלב ממותק
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 ו – 1/4 כוסות (300 מ"ל) שמנת מתוקה
ברס מעל להגשה
להכנה
ממסים את אבקת הקפה הנמס במים הרותחים, מערבבים היטב ומניחים בצד לצינון.
בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד. מוסיפים את החלב הממותק, תמצית הוניל והמלח. מוסיפים את תערובת הקפה הממוס. מחממים במיקרוגל ומערבבים היטב עד שהשוקולד מתמוסס לחלוטין, ומתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים כ – 1/3 מהקצפת לתוך תערובת השוקולד. מוסיפים את יתרת הקצפת ומקפלים היטב עד לקבלת תערובת אוורירית, חלקה ואחידה. מעבירים לצנצנות או למיכל פלסטיק ומקפיאים למשך לילה. מפשירים כ – 5 דקות לפניי ההגשה.
Comments
Post a Comment