Skip to main content

פודינג שוקולד מהיר

  • לפודינג בסיסי:
  • 2 כוסות חלב (אפשר להחליף
    כוס אחת בשמנת מתוקה)
  • שליש כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט נדיב של מלח (כן!)
  • 2 כפות קורנפלור
  • 100 גר' שוקולד מריר

  • שדרוגים:
  • 2 חלמונים + עוד כף קורנפלור
  • 20-30 גר' חמאה
  • תוספות אפשריות:
  • כף גדושה חמאת בוטנים
  • 2 כפות וויסקי / ליקר אהוב
  • חופן של פקאנים או אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1 כף אבקת נוגט (אם אין, אפשר נוטלה)
  • חצי כפית אבקת אספרסו (יש להוסיף לחלב בתחילת המתכון)
  • חצי כפית קינמון
מכניסים לסיר קטן את החלב ומדליקים את האש. את הפודינג צריך לחמם בזהירות על אש בינונית נמוכה ולערבב כל הזמן.
מוסיפים לתוך החלב את הסוכר, הוניל, והמלח (חשוב!! מאזן את המתיקות! לא לוותר בשום אופן!)  ומערבבים היטב במטרפה.
מוציאים שליש כוס חלב חם, מערבבים עם 2 כפות קורנפלור ואחרי פירוק כל הגושים מחזירים לסיר
תוך 3-4 דקות באש נמוכה תתבצע הסמכה, ואז תוך ערבוב במטרפה כל הזמן להתחיל להכניס את השוקולד
, וכשמתחיל להינמס להסיר מהאש ולהמשיך לערבב
אפשר להוסיף חמאת בוטנים, קינמון או כל תוספת אחרת
3 שעות במקרר או במקפיא להתמצקות

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם