- לפודינג בסיסי:
- 2 כוסות חלב (אפשר להחליף
כוס אחת בשמנת מתוקה) - שליש כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט נדיב של מלח (כן!)
- 2 כפות קורנפלור
- 100 גר' שוקולד מריר
- שדרוגים:
- 2 חלמונים + עוד כף קורנפלור
- 20-30 גר' חמאה
- תוספות אפשריות:
- כף גדושה חמאת בוטנים
- 2 כפות וויסקי / ליקר אהוב
- חופן של פקאנים או אגוזי מלך קצוצים גס
- 1 כף אבקת נוגט (אם אין, אפשר נוטלה)
- חצי כפית אבקת אספרסו (יש להוסיף לחלב בתחילת המתכון)
- חצי כפית קינמון
מוסיפים לתוך החלב את הסוכר, הוניל, והמלח (חשוב!! מאזן את המתיקות! לא לוותר בשום אופן!) ומערבבים היטב במטרפה.
מוציאים שליש כוס חלב חם, מערבבים עם 2 כפות קורנפלור ואחרי פירוק כל הגושים מחזירים לסיר
תוך 3-4 דקות באש נמוכה תתבצע הסמכה, ואז תוך ערבוב במטרפה כל הזמן להתחיל להכניס את השוקולד
, וכשמתחיל להינמס להסיר מהאש ולהמשיך לערבב
אפשר להוסיף חמאת בוטנים, קינמון או כל תוספת אחרת
3 שעות במקרר או במקפיא להתמצקות
Comments
Post a Comment