Skip to main content

אורז עם ירקות

4 גזר - קלוף ומגורר
1 תפוח אדמה - קלוף ופרוס
3 עלי כרוב
1 כוס/ות אורז - שטוף ומסונן
0.25 כוס/ות שמן זית
2 כוס/ות מים רותחים
1 כפית/ות מלח - 1 כפית/ות פלפל  

ההכנה:
שופכים את השמן לסיר, מסדרים את התפו"א על התחתית, מעל את הגזר, אוטמים את הגזר עם עלי הכרוב. מפזרים מלח ופלפל על הכרוב, מכניסים את האורז, מכסים במכסה ומבשלים על אש גבוהה 5 דקות (לא לדאוג, הגזר ישרף ויתן צבע ומתיקות). 
מוסיפים את המים הרותחים, מחזירים את המכסה ומבשלים עוד 25 דקות על אש נמוכה מאד. 
להשאיר את הסיר מכוסה לעוד איזה עשר דקות כדי שהאדים הנותרים יספגו.
אפשר להוסיף לפני הוספת האורז על עלי הכרוב קצת: כמון, זרעי כוסברה טחונים, הל, קינמון, אגוז מוסקט וג'ינג'ר, ראס-אל-חנות.
לפני ההגשה לקלות שקדים שבורים וצנוברים ולפזר למעלה

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם