4 גזר - קלוף ומגורר
1 תפוח אדמה - קלוף ופרוס
3 עלי כרוב
1 כוס/ות אורז - שטוף ומסונן
0.25 כוס/ות שמן זית
2 כוס/ות מים רותחים
1 כפית/ות מלח - 1 כפית/ות פלפל
ההכנה:
שופכים את השמן לסיר, מסדרים את התפו"א על התחתית, מעל את הגזר, אוטמים את הגזר עם עלי הכרוב. מפזרים מלח ופלפל על הכרוב, מכניסים את האורז, מכסים במכסה ומבשלים על אש גבוהה 5 דקות (לא לדאוג, הגזר ישרף ויתן צבע ומתיקות).
מוסיפים את המים הרותחים, מחזירים את המכסה ומבשלים עוד 25 דקות על אש נמוכה מאד.
להשאיר את הסיר מכוסה לעוד איזה עשר דקות כדי שהאדים הנותרים יספגו.
אפשר להוסיף לפני הוספת האורז על עלי הכרוב קצת: כמון, זרעי כוסברה טחונים, הל, קינמון, אגוז מוסקט וג'ינג'ר, ראס-אל-חנות.
לפני ההגשה לקלות שקדים שבורים וצנוברים ולפזר למעלה
1 תפוח אדמה - קלוף ופרוס
3 עלי כרוב
1 כוס/ות אורז - שטוף ומסונן
0.25 כוס/ות שמן זית
2 כוס/ות מים רותחים
1 כפית/ות מלח - 1 כפית/ות פלפל
ההכנה:
שופכים את השמן לסיר, מסדרים את התפו"א על התחתית, מעל את הגזר, אוטמים את הגזר עם עלי הכרוב. מפזרים מלח ופלפל על הכרוב, מכניסים את האורז, מכסים במכסה ומבשלים על אש גבוהה 5 דקות (לא לדאוג, הגזר ישרף ויתן צבע ומתיקות).
מוסיפים את המים הרותחים, מחזירים את המכסה ומבשלים עוד 25 דקות על אש נמוכה מאד.
להשאיר את הסיר מכוסה לעוד איזה עשר דקות כדי שהאדים הנותרים יספגו.
אפשר להוסיף לפני הוספת האורז על עלי הכרוב קצת: כמון, זרעי כוסברה טחונים, הל, קינמון, אגוז מוסקט וג'ינג'ר, ראס-אל-חנות.
לפני ההגשה לקלות שקדים שבורים וצנוברים ולפזר למעלה
Comments
Post a Comment