Skip to main content

עוף ותפוחי אדמה

 8 שוקיים
4-5 תפוחי אדמה פרוסים ל- 1 סמ (או 0.5 קג ארטישוק ירושלמי ו-3 בטטות)
1/3 כוס שמן
ראש שום חצוי לרוחב
מלח פלפל

הכנה:
מתבלים את השוקיים במלח ופלפל. מחממים את השמן בסיר ומזהיבים את השוקיים היטב משני הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.

מוסיפים לסיר את תפו"א ומטגנים אותם עד שמזהיבים. מוציאים ומעבירים לקערה. מתבלים במלח ופלפל ושוב מטלטלים. מניחים בצד.

מסדרים את שוקי העוף בתחתית הסיר ומעליהם את התפוא. שמים את שני חצאי ראש השום בין הירקות. מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים שעה.

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם