Skip to main content

פנקייק

חומרים

40גרם חמאה

3 ביצים גדולות או 4 קטנות

2 כוסות חלב + חצי כוס מים

1 כפית תמצית וניל

2 כפיות אבקת אפיה (שקית)

כוס קמח קונדיטור + כפית אבקת אפיה או קמח אורנית לעוגות

כוס קמח דגש

4 כפות סוכר

מלח

בקערה בינונית שמים את החמאה הרכה (פושרת, במצב קרוב לנוזלי), מוסיפים את הביצים וטורפים קלות עם מטרף ידני. מוסיפים את החלב, המים ותמצית הוניל ולבסוף את כל המרכיבים היבשים (מומלץ לערבב אותם יחד מראש בשקית/קערה). משהים את התערובת לפחות חצי שעה בטמפרטורת החדר לפני ההכנה - בזמן הזה התערובת מסמיכה לדרגה המתאימה להכנת הוופל/פנקייק.

פנקייק: על הלהבה הגדולה מחממים היטב את מחבת הפנקייק והטבעת, מברישים במעט מאוד (ולא בכל יציקה) שמן ויוצקים כף מצקת מהתערובת, אם היא לא מתפזרת שווה במתחם הטבעת, יש להזיז בעדינות ש

מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול כ-2 דקות, עד שמבחינים בהתייבשות עדינה של השוליים והשכבה העליונה

משחררים עם קצה סכין חדה את שולי הפנקייק מהטבעת והופכים לדקה נוספת על הצד השני

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם