חומרים
40גרם חמאה
3 ביצים גדולות או 4 קטנות
2 כוסות חלב + חצי כוס מים
1 כפית תמצית וניל
2 כפיות אבקת אפיה (שקית)
כוס קמח קונדיטור + כפית אבקת אפיה או קמח אורנית לעוגות
כוס קמח דגש
4 כפות סוכר
מלח
בקערה בינונית שמים את החמאה הרכה (פושרת, במצב קרוב לנוזלי), מוסיפים את הביצים וטורפים קלות עם מטרף ידני. מוסיפים את החלב, המים ותמצית הוניל ולבסוף את כל המרכיבים היבשים (מומלץ לערבב אותם יחד מראש בשקית/קערה). משהים את התערובת לפחות חצי שעה בטמפרטורת החדר לפני ההכנה - בזמן הזה התערובת מסמיכה לדרגה המתאימה להכנת הוופל/פנקייק.
פנקייק: על הלהבה הגדולה מחממים היטב את מחבת הפנקייק והטבעת, מברישים במעט מאוד (ולא בכל יציקה) שמן ויוצקים כף מצקת מהתערובת, אם היא לא מתפזרת שווה במתחם הטבעת, יש להזיז בעדינות ש
מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול כ-2 דקות, עד שמבחינים בהתייבשות עדינה של השוליים והשכבה העליונה
משחררים עם קצה סכין חדה את שולי הפנקייק מהטבעת והופכים לדקה נוספת על הצד השני
Comments
Post a Comment