חומרים לכ-4 מנות:
800 גרם עגבניות שלמות משומרות או 8 עגבניות טריות קלופות
1 בצל גדול קלוף וחצוי
4-5 שיני שום קלופות
1 סלק גדול קלוף וחצוי
3 גזרים גדולים קלופים וחצויים
2 גבעולי סלרי נקיים, על עליהם
2 כפות פטרוזיליה
1 כף כוסברה יבשה
1/2 כפית זרעי כמון כתושים
1/2 1 כפיות מלח
1/3 כפית פלפל שחור
1/2 כוס אורז לריזוטו
שמן זית
הכנה:
קוצצים במעבד מזון בצל, שום, סלק, גזר. אם משתמשים בעוד עשבים טריים אז גם אותם.
מחממים 3 כפות שמן זית בסיר ומאדים על אש בינונית כ 5 דקות את הירקות הקצוצים והתבלינים היבשים כולל מלח ופלפל.
מעבירים למיכל מעבד המזון (אין צורך לשטוף) את העגבניות על נוזליהן ומעבדים למחית. מעבירים לסיר, מוסיפים 3 כוסות מים, בוחשים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 20 דקות.
מוסיפים אורז לריזוטו לסיר ומבשלים 30 דקות נוספות. מידי פעם בוחשים (אחרת האורז עלול להידבק לתחתית) ואם צריך מוסיפים עוד כוס מים..
Comments
Post a Comment