Skip to main content

מרק עגבניות עם אורז


חומרים לכ-4 מנות:
800 גרם עגבניות שלמות משומרות או 8 עגבניות טריות קלופות
1 בצל גדול קלוף וחצוי
4-5 שיני שום קלופות
1 סלק גדול קלוף וחצוי
3 גזרים גדולים קלופים וחצויים
2 גבעולי סלרי נקיים, על עליהם
2 כפות פטרוזיליה
1 כף כוסברה יבשה
1/2 כפית זרעי כמון כתושים
1/2 1 כפיות מלח
1/3 כפית פלפל שחור
1/2 כוס אורז לריזוטו
שמן זית

הכנה:
קוצצים במעבד מזון בצל, שום, סלק, גזר. אם משתמשים בעוד עשבים טריים אז גם אותם.
מחממים 3 כפות שמן זית בסיר ומאדים על אש בינונית כ 5 דקות את הירקות הקצוצים והתבלינים היבשים כולל מלח ופלפל.
מעבירים למיכל מעבד המזון (אין צורך לשטוף) את העגבניות על נוזליהן ומעבדים למחית. מעבירים לסיר, מוסיפים 3 כוסות מים, בוחשים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 20 דקות.
מוסיפים אורז לריזוטו לסיר ומבשלים 30 דקות נוספות. מידי פעם בוחשים (אחרת האורז עלול להידבק לתחתית) ואם צריך מוסיפים עוד כוס מים..


Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם