החומרים:
250 גרם תרד טחון/מדליוני תרד מופשרים.
1 בצל גדול
2 קישואים מגורדים וסחוטים
4 ביצים
1/2 כוס חלב
2 כפות קמח
2 כפות פירורי לחם
אופציונאלי- 2 כפות אבקת מרק פטריות
50 גרם בולגרית מגורדת
100 גרם ריקוטה או גבינת כנען
1 שן שום כתושה
1. קוצצים ומטגנים את הבצל. (טיפ לטיגון ללא שמן: מוסיפים למחבת כף-שתיים של מים ומטגנים על אש נמוכה). מוסיפים את הקישואים, התרד והשום ומערבבים.
2. טורפים את הביצים מוסיפים את הגבינות, החלב ופירורי הלחם והקמח ואז את תערובת התרד, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
3. משמנים תבנית ומשטחים את התערובת.
4. אופים כחצי שעה בחום בינוני. מתקבלים שני פסי אינגליש קטנים או אחד גדול. הפשטידה מתייצבת לאחר צינון.
לפני ההכנסה לתנור אפשר לפזר מלמעלה: כף פירורי לחם, חופן שקדים משובבים, מעט פרמז'ן או רוטב לבן.
הוראות להכנת רוטב לבן:
ממיסים 10 גרם חמאה על מחבת קטנה או פינג'אן, לאחר שנמסה מוסיפים כף קמח תוך כדי ערבוב מתמיד ולאחר שהפכה לרביכה אני מוסיפה- תוך כדי ערבוב! חצי כוס חלב ומעט מלח. אם נוצרים גושים "מועכים" אותם כנגד דפנות המחבת. מערבבים היטב עד שהעיסה הופכת לסמיכה ומשטחים על גבי הפשטידה. הרוטב הזה מצוין אגב גם לפסטה ולהעשרת פשטידות גבינה.
250 גרם תרד טחון/מדליוני תרד מופשרים.
1 בצל גדול
2 קישואים מגורדים וסחוטים
4 ביצים
1/2 כוס חלב
2 כפות קמח
2 כפות פירורי לחם
אופציונאלי- 2 כפות אבקת מרק פטריות
50 גרם בולגרית מגורדת
100 גרם ריקוטה או גבינת כנען
1 שן שום כתושה
1. קוצצים ומטגנים את הבצל. (טיפ לטיגון ללא שמן: מוסיפים למחבת כף-שתיים של מים ומטגנים על אש נמוכה). מוסיפים את הקישואים, התרד והשום ומערבבים.
2. טורפים את הביצים מוסיפים את הגבינות, החלב ופירורי הלחם והקמח ואז את תערובת התרד, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
3. משמנים תבנית ומשטחים את התערובת.
4. אופים כחצי שעה בחום בינוני. מתקבלים שני פסי אינגליש קטנים או אחד גדול. הפשטידה מתייצבת לאחר צינון.
לפני ההכנסה לתנור אפשר לפזר מלמעלה: כף פירורי לחם, חופן שקדים משובבים, מעט פרמז'ן או רוטב לבן.
הוראות להכנת רוטב לבן:
ממיסים 10 גרם חמאה על מחבת קטנה או פינג'אן, לאחר שנמסה מוסיפים כף קמח תוך כדי ערבוב מתמיד ולאחר שהפכה לרביכה אני מוסיפה- תוך כדי ערבוב! חצי כוס חלב ומעט מלח. אם נוצרים גושים "מועכים" אותם כנגד דפנות המחבת. מערבבים היטב עד שהעיסה הופכת לסמיכה ומשטחים על גבי הפשטידה. הרוטב הזה מצוין אגב גם לפסטה ולהעשרת פשטידות גבינה.
Comments
Post a Comment