Skip to main content

עוגת ביסקוויטים שכבות

החומרים-לתבנית פיירקס או תבנית בעלת שוליים גבוהים (30X30 ס’מ)

לקרם
1 גבינה לבנה 9% (250 גר’)
2 גביעי שמנת חמוצה
1.5 שמנת מתוקה להקצפה
4 כפות סוכר
1 חב אינסטנט פודינג וניל של אסם
מעט גרידת לימון
משרה לעוגיות:
1/2 כוס חלב
4 כפות ליקר

500 גר’ עוגיות פתי בר בטעם שוקו

שוקולד:
200 גר שוקולד
2 כפות חמאה רכה
0.5 שמנת מתוקה
1 כף ליקר שוקולד

ההכנה

1. מקציפים במערבל את השמנת המתוקה לקצפת יציבה,עם 2 כפות מאינסטנט הווניל.

2. מערבבים היטב בקערה גבינה, שמנת חמוצה ,סוכר, גרדת לימון ואינסטנט פודינג וניל.

3. מערבבים בין הקצפת לתערובת הגבינה, בתנועות קיפול עד לאחידות.

4. מערבבים את כל חמרי המשרה, טובלים עוגיות ומסדרים על תחתית התבנית שכבה ראשונה בצפיפות. מורחים 1/3 מהקרם ומיישרים טובלים שוב עוגיות במשרה ומניחים על הקרם, שוב מורחים קרם, שוב שכבת עוגיות טבולות ומסיימים בשכבת קרם מיישרים יפה.

5. מכניסים למקפיא ל 1/2 שעה.

6. בינתיים מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים ביחד על אדים את כל החומרים, עד שמתקבל קרם במרקם חלק, מוציאים העוגה מהקירור ,מורחים בעדינות את השוקולד ומיישרים יפה.

7. מכסים בניילון נצמד ומאכסנים שלוש שעות במקרר. העוגה נשמרת כ-4 ימים .

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגיות שוקולד שערוריתיות

עוגיות שוקולד שערוריתיות/ מרתה סטיוארט לכ – 25 עוגיות גדולות במיוחד: 225 גר` שוקולד מריר 60 גר` חמאה 2/3 כוס קמח 1/2 כפית אבקת אפייה 1/2 כפית מלח 2 ביצים גדולות 3/4 כוס סוכר חום בהיר 1 כפית תמצית וניל 2 כוסות שוקולד צ`יפס מריר לחמם תנור ל – 180 מעלות. בקערת מיקסר להקציף במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. להמיס בעדינות במיקרוגל את השוקולד והחמאה ולהוסיף לתערובת הביצים, להקציף עוד כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה. בקערה נפרדת לנפות את הקמח, אבקת האפייה והמלח. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת השוקולד ולערבב עם מרית רק עד שהקמח נספג בעיסה. להוסיף את השוקולד צ`יפס ולערבב אותו לתוך העיסה. בעזרת כפית להניח תלוליות של הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. להשאיר מרווח של כ – 5 ס"מ בין העוגיות כיוון שהן משתטחות בזמן האפייה. לאפות כ – 12-15 דקות. עד שהעוגיות הופכות להיות מבריקות וסדוקות אבל עדיין רכות במרכז. כמה טיפים שיעזרו לכם להגיע לתוצאות טובות יותר - · השתמשו בשוקולד מאיכות טובה. גם בשימוש בשוקולד צ`י...