החומרים-לתבנית פיירקס או תבנית בעלת שוליים גבוהים (30X30 ס’מ)
לקרם
1 גבינה לבנה 9% (250 גר’)
2 גביעי שמנת חמוצה
1.5 שמנת מתוקה להקצפה
4 כפות סוכר
1 חב אינסטנט פודינג וניל של אסם
מעט גרידת לימון
משרה לעוגיות:
1/2 כוס חלב
4 כפות ליקר
500 גר’ עוגיות פתי בר בטעם שוקו
שוקולד:
200 גר שוקולד
2 כפות חמאה רכה
0.5 שמנת מתוקה
1 כף ליקר שוקולד
ההכנה
1. מקציפים במערבל את השמנת המתוקה לקצפת יציבה,עם 2 כפות מאינסטנט הווניל.
2. מערבבים היטב בקערה גבינה, שמנת חמוצה ,סוכר, גרדת לימון ואינסטנט פודינג וניל.
3. מערבבים בין הקצפת לתערובת הגבינה, בתנועות קיפול עד לאחידות.
4. מערבבים את כל חמרי המשרה, טובלים עוגיות ומסדרים על תחתית התבנית שכבה ראשונה בצפיפות. מורחים 1/3 מהקרם ומיישרים טובלים שוב עוגיות במשרה ומניחים על הקרם, שוב מורחים קרם, שוב שכבת עוגיות טבולות ומסיימים בשכבת קרם מיישרים יפה.
5. מכניסים למקפיא ל 1/2 שעה.
6. בינתיים מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים ביחד על אדים את כל החומרים, עד שמתקבל קרם במרקם חלק, מוציאים העוגה מהקירור ,מורחים בעדינות את השוקולד ומיישרים יפה.
7. מכסים בניילון נצמד ומאכסנים שלוש שעות במקרר. העוגה נשמרת כ-4 ימים .
Comments
Post a Comment