לבצק
10 גר' קמח חומוס
20 גר' קמח אורז
20 גר' קמח מלמולייט
40 גר' שקדים טחונים דק
קמצוץ מלח
1/4 כפית משפר אפיה
100 גרם חמאה או מרגרינה
100 גר' סוגר
2 ביצים
50 גר' שוקולד מריר מומס
1/2 כפית תמצית וניל
הכנה
1. לחמם תנור ל 180 מעלות
2. לשמן קלות תבנית מרובעת בגודל של 18X27 סמ' ולרפד בנייר אפיה
3. לערבב היטב את הקמח, אבקת השקדים, מלח, ומשפר אפיה.
4. להקציף את החמאה במיקסר או מעבד מזון עד שהיא מלבינה.
5. להוסיף את הסוכר ולהמשיך להקציף כ-5 דקות עד לקבלת התערובת אוורירית.
6. להוסיף את הביצים בהדרגה ולהקציף עד הבלעתן המלאה בבלילה.
7. לבחוש פנימה את השוקולד המומס ותמצית הוניל.
8. לבחוש פנימה את החומרים היבשים
9. לצקת את התערובת לתבנית האפיה המרופדת
10. לאפות כ-15 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה
יוצא חם ויבש.
11. להוציא מהתנור ולצנן עד קירור מלא.
לקרם מנטה
50 גר' חמאה או מרגרינה בלובנד
200 גר' אבקת סוכר
3-6 כפות שמנת מתוקה חלבית או פרוה
2 כפיות תמצית מנטה
הכנה
1. להקציף יחד את החמאה/מרגרינה ואבקת הסוכר.
2. להוסיף פנימה את תמצית המנטה
3. להוסיף שמנת לפי הצורך עד שהתערובת הופכת להיות משחה סמיכה
4. למרוח את התערובת על העוגה באופן אחיד ושווה.
5. לתת לציפוי להקרש מעט לפני מריחת הזיגוג כדי למנוע ערבוב שני הצבעים
לזיגוג שוקולד
100 גר' שוקולד מריר
50 גר' חמאה/מרגרינה רכה (בלובנד)
הכנה
1. להמס את השוקולד באמבט מים חמים או במיקרוגל.
2. לטרוף פנימה את החמאה
3. למרוח מעל הציפוי הקרוש בשכבה אחידה.
4. להמתין עד שהשוקולד נקרש לגמרי ורק אז לחתוך למעויינים
Comments
Post a Comment