Skip to main content

מתכון לנתחי שוקולד מנטה

לבצק

10 גר' קמח חומוס

20 גר' קמח אורז

20 גר' קמח מלמולייט

40 גר' שקדים טחונים דק

קמצוץ מלח

1/4 כפית משפר אפיה

100 גרם חמאה או מרגרינה

100 גר' סוגר

2 ביצים

50 גר' שוקולד מריר מומס

1/2 כפית תמצית וניל


הכנה

1. לחמם תנור ל 180 מעלות

2. לשמן קלות תבנית מרובעת בגודל של 18X27 סמ' ולרפד בנייר אפיה

3. לערבב היטב את הקמח, אבקת השקדים, מלח, ומשפר אפיה.

4. להקציף את החמאה במיקסר או מעבד מזון עד שהיא מלבינה.

5. להוסיף את הסוכר ולהמשיך להקציף כ-5 דקות עד לקבלת התערובת אוורירית.

6. להוסיף את הביצים בהדרגה ולהקציף עד הבלעתן המלאה בבלילה.

7. לבחוש פנימה את השוקולד המומס ותמצית הוניל.

8. לבחוש פנימה את החומרים היבשים

9. לצקת את התערובת לתבנית האפיה המרופדת

10. לאפות כ-15 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה
יוצא חם ויבש.

11. להוציא מהתנור ולצנן עד קירור מלא.

לקרם מנטה

50 גר' חמאה או מרגרינה בלובנד

200 גר' אבקת סוכר

3-6 כפות שמנת מתוקה חלבית או פרוה

2 כפיות תמצית מנטה

הכנה

1. להקציף יחד את החמאה/מרגרינה ואבקת הסוכר.

2. להוסיף פנימה את תמצית המנטה

3. להוסיף שמנת לפי הצורך עד שהתערובת הופכת להיות משחה סמיכה

4. למרוח את התערובת על העוגה באופן אחיד ושווה.

5. לתת לציפוי להקרש מעט לפני מריחת הזיגוג כדי למנוע ערבוב שני הצבעים

לזיגוג שוקולד

100 גר' שוקולד מריר

50 גר' חמאה/מרגרינה רכה (בלובנד)

הכנה

1. להמס את השוקולד באמבט מים חמים או במיקרוגל.

2. לטרוף פנימה את החמאה

3. למרוח מעל הציפוי הקרוש בשכבה אחידה.

4. להמתין עד שהשוקולד נקרש לגמרי ורק אז לחתוך למעויינים

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם