Skip to main content

מרק עגבניות של ענת

מרכיבים:

5 עגבניות גדולות ובשלות - קצוצות (אני משתמשת בשתי קופסאות במקום)
2 כוסות מים (ואז צריך פחות מים)
2 בצל גדול פרוס דק
½ כפית שום כתוש
2 כפות שמן
2 כפיות גרעיני כוסברה טחונים
2 כפיות כמון טחון
½ כפית זרעי שומר
2 עלי דפנה
1 פלפל ירוק חריף, מגולען וקצוץ (אפשר גם יבש. לא לדאוג, זה ממש לא מרק חריף)
400 מ"ל חלב קוקוס
½ 1 כוסות אפונה קפואה
1 כף סוכר
פלפל טחון טרי ומלח
1 כף עלי נענע קצוצים

הכנה:

מקפיצים את זרעי השומר בשמן, עד שהם שמחים, מוסיפים פלפל חריף

מוסיפים בצל, דפנה, ומאדים על אש נמוכה לפחות 10 דקות עד שהוא רך מאוד (אבל לא לשרוף, אם חייבים להוסיף מעט מים)

מוסיפים כוסברה, כמון, פלפל, התערובת נהיית מאוד יבשה - זהירות לא לשרוף, לערבב כמה דקות, להוסיף שום

להוסיף עגבניות ומים, סוכר ומלח, עד שרותח. בשלב זה אפשר לטחון (אם רוצים מרקם חלק)

להוסיף אפונה וקוקוס, ולבשל עד שהאפונה מוכנה, כ 10 דקות. אפשר להגיש עם נענע

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם