מרכיבים:
5 עגבניות גדולות ובשלות - קצוצות (אני משתמשת בשתי קופסאות במקום)
2 כוסות מים (ואז צריך פחות מים)
2 בצל גדול פרוס דק
½ כפית שום כתוש
2 כפות שמן
2 כפיות גרעיני כוסברה טחונים
2 כפיות כמון טחון
½ כפית זרעי שומר
2 עלי דפנה
1 פלפל ירוק חריף, מגולען וקצוץ (אפשר גם יבש. לא לדאוג, זה ממש לא מרק חריף)
400 מ"ל חלב קוקוס
½ 1 כוסות אפונה קפואה
1 כף סוכר
פלפל טחון טרי ומלח
1 כף עלי נענע קצוצים
הכנה:
מקפיצים את זרעי השומר בשמן, עד שהם שמחים, מוסיפים פלפל חריף
מוסיפים בצל, דפנה, ומאדים על אש נמוכה לפחות 10 דקות עד שהוא רך מאוד (אבל לא לשרוף, אם חייבים להוסיף מעט מים)
מוסיפים כוסברה, כמון, פלפל, התערובת נהיית מאוד יבשה - זהירות לא לשרוף, לערבב כמה דקות, להוסיף שום
להוסיף עגבניות ומים, סוכר ומלח, עד שרותח. בשלב זה אפשר לטחון (אם רוצים מרקם חלק)
להוסיף אפונה וקוקוס, ולבשל עד שהאפונה מוכנה, כ 10 דקות. אפשר להגיש עם נענע
Comments
Post a Comment