לבצק טנאות הלזניה
- 100 גר` קמח אורז מלא/לבן ד.ג.ש (דוכן גן שמואל)
- 200 גרם קמח קונדיטור
- 200 גר` תערובת קמח ללחם ד.ג.ש
- 60 גרם שמן קנולה/חמניות
- 4 חלמונים (80 גר')
- 2 ביצים שלמות (120 גר')
- 70 מ"ל מי ברז (או מי חליטת/אידוי תרד שצוננו או אפילו יין לבן)
למלית התרד בלדי-ריקוטה (או ממרח טופו במרקם שמנת)
- 330 גר' (3 אריזות) עלי תרד בלדי טרי שטופים טוב
- 1 ליטר מים + כפית מלח (לאידוי/חליטת העלים)
- 1 אריזת גבינת ריקוטה 5% (או ממרח טופו בסגנון שמנת)
- תיבול: מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט – לפי הטעם (אך בכל מקרה לא מומלץ להפריז: חצי כפית מכל תבלין תספיק)
לרוטב הבשמל (Béchamel)
- 80 גר' חמאה (או מחמאה)
- 2 כפות (30 גר') קמח ללחם ד.ג.ש + 2 כפות קמח קונדיטור
- ½ ליטר (500 CC) חלב (או חלב סויה/אורז)
- ½ כוס יין לבן
- תיבול: מלח, פלפל שחור או לבן, אגוז מוסקט – לפי הטעם (להתחיל בכמות מאוד קטנה ורק בתום הבישול לתקן)
ההכנה
מלית התרד-ריקוטה (או תחליף נטול לקטוז)
- מאדים את התרד השטוף (בתרמומיקס: 22 דקות בטמפרטורת וורומה), למעוניינים בגוון וטעם לבצק - מפרישים 70 מ"ל (במקום המים)
- טוחנים את אגוז המוסקט, הפלפל השחור והמלח ומוסיפים את התרד והגבינה /ו תחליף הגבינה נטול הלקטוז לפי ההמלצה ברשימת המצרכים לקבלת מחית אחידה (בתרמומיקס: 20 שניות במהירות 3). משהים בקירור עד לשימוש
- במיקסר: מערבלים עם וו שטוחה (K) את כל המצרכים תוך העלאה הדרגתית של המהירות לבינונית עד קבלת מסת בצק הניתקת מדפנות הקערה. מעבירים למשטח עבודה ומהדקים לגוש חלק בלישה ידנית
- הרידוד (הבצק מאוד נעים ונוח ודורש קימוח קל ביותר: לא חובה מכונת פסטה, אך כמובן מומלץ, ברידוד ידני יש לרדד על משטח מקומח קל מאוד רידוד חוזר עד קבלת עלה בצק דקיק. במכונת פסטה להגיע לדרגה 3 (כמובן לרדת בהדרגה מ-1 עד 3), למעוניינים ו/או לבעלי מערוך עם דוגמא מעניינת: להעביר למשטח מקומח ולהעביר רידוד אחרון עם המערוך להטבעת הצורה
רוטב הבשמל
- מביאים לרתיחה את החלב.
- בסיר נפרד/קלחת מחממים את החמאה ומוסיפים את הקמח תוך בחישה, עד הבלעה מוחלטת. מסירים מן הלהבה, מוסיפים, תוך כדי טריפה, את החלב חם והיין הלבן לקבלת מסה אחידה סמיכה.
- מוסיפים תבלינים ומחזירים לבישול על להבה נמוכה תוך בחישה, כדקה בלבד, עד שהרוטב בדרגת הסמיכות הרצויה. מסירים מן הלהבה והרוטב מוכן להגשה (ניתן לחמם אם התקרר עד להגשה)
הרכבת הלזניה בתבנית ואפייה
- מברישים בשמן את תחתית התבנית ומסדרים שכבה של טנאות לזניה, ממלאים (עם כפית או בעזרת שקית זילוף) במלית התרד-גבינה
- מסדרים בכיוון נגדי שכבה נוספת של טנאות וממלאים גם אותן
- מכסים ברוטב בשמל (להעשרה: אפשר לפזר מעל שכבה אחידה ודקה של גבינת עמק/פרמז'ן מגורדת) ואופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני של 180 מעלות, משך כ-30 דקות – עד להשחמה של הלזניה.
Comments
Post a Comment