Skip to main content

קנלוני במילוי בשר ורוטב עגבניות

הכמות: 8 מנות

מצרכים למילוי:
2 בצלים לבנים בינונים קצוצים
3-4 כפות שמן זית
5 שיני שום
500 גרם בשר בקר טחון
חצי קופסת שימורים של תירס מתוק (מסונן)
מלח ופלפל
קורט כורכום
קורט בהרט (תערובת תבלינים שניתן להשיג בכל חנות תבלינים)
1 כף מרק עוף

אופציונלי למילוי:
סלסלת פטריות שמפניון (או חצי קופסת שימורים)

לרוטב עגבניות:
1 פחית גדולה עגבניות מרוסקות
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות
1 בצל קטן קצוץ דק-דק
3 כפות שמן זית
כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל
חצי כפית אבקת שום
חופן קטן של סוכר (לאיזון החמיצות)
1 כף רוטב צ'ילי מתוק (מומלץ! אך לא חובה)

לציפוי:
300 גרם גבינה צהובה מגורדת
ולא לשכוח: 1 חבילת קנלוני

אופן הכנה
קוצצים בצל ומטגנים, מוסיפים את השום וכשמזהיבים מפוררים את הבשר
מבשלים בישול חלקי
מוסיפים את התירס והתבלינים, ומבשלים מעט יחד.

הכנת הרוטב
 מטגנים את הבצל בשמן זית. כשהבצלים קיבלו קצת צבע והתרככו מעט מוסיפים פחית גדולה של עגבניות מרוסקות ואת רסק העגבניות.
מוסיפים שליש פחית עגבניות במים ומוסיפים,  הרוטב צריך להיות די דליל .

מוסיפים מלח, פלפל, סוכר, פפריקה מתוקה, אבקת שום, מבשלים היטב15-20 דקות על אש נמוכה, מערבבים מדי פעם


 . בינתיים המילוי התקרר ואפשר להתחיל בעבודה.
משמנים את הכלי למאפה ומחממים תנור לחום של 180 מעלות
ממלאים את הקנלוני עד סופו במילוי שהכנו, מסדרים אחד על יד השני בכלי.
לסיום יוצקים את הרוטב מעל, מוסיפים את הגבינה המגורדת,

מכניסים לתנור ל 20 דקות עד שהמלית מתייצבת או שהחלק העליון הופך להיות פריך.
 
 

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם