המצרכים (ל-15 יח')
1 כוס (140 גר') קמח
1 כפית אבקת אפייה
¾ כוס (150 גר') סוכר
80 גר' חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים גדולות
250 גר' גבינת ריקוטה (לא מלוחה)
ההכנה
מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומניחים בצד
בקערה גדולה טורפים (ידנית) בטריפה קלה את הסוכר, החמאה המומסת, הוניל, הביצים וגבינת הריקוטה עד קבלת בלילה אחידה
מפרישים ¾ כוס מהבלילה ומניחים בצד. ליתר הבלילה (שבקערה) מוסיפים את הקמח ומערבבים למסה אחידה
שופכים על עיסת הבצק את הבלילה שהשארנו בצד (זו שבלי הקמח) ועם כף או מזלג, בקלילות רבה 'מקשקשים' אותה למסה. לא עירבוב כדי שלא תיבלע במסה.
מקררים חצי שעה עד שעה, מוציאים מהמקרר ומחלקים בתבניות השקעים (בעזרת כף טבולה במים או כפות ידיים מורטבות קל).
אופים בתנור שחומם מראש, חום בינוני 180 מעלות משך 25 דקות. מוציאים, מצננים ובוזקים אבקת סוכר. הגביניות משתבחות לאחר לילה במקרר.
Comments
Post a Comment