Skip to main content

גביניות


המצרכים (ל-15 יח')

    1 כוס (140 גר') קמח
    1 כפית אבקת אפייה
    ¾ כוס (150 גר') סוכר
    80 גר' חמאה מומסת
    1 כפית תמצית וניל
    3 ביצים גדולות
    250 גר' גבינת ריקוטה (לא מלוחה)

ההכנה

מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומניחים בצד

בקערה גדולה טורפים (ידנית) בטריפה קלה את הסוכר, החמאה המומסת, הוניל, הביצים וגבינת הריקוטה עד קבלת בלילה אחידה
מפרישים ¾ כוס מהבלילה ומניחים בצד. ליתר הבלילה (שבקערה) מוסיפים את הקמח ומערבבים  למסה אחידה
שופכים על עיסת הבצק את הבלילה שהשארנו בצד (זו שבלי הקמח) ועם כף או מזלג, בקלילות רבה 'מקשקשים' אותה למסה. לא עירבוב כדי שלא תיבלע במסה.
מקררים חצי שעה עד שעה, מוציאים מהמקרר ומחלקים בתבניות השקעים (בעזרת כף טבולה במים או כפות ידיים מורטבות קל).
אופים בתנור שחומם מראש, חום בינוני 180 מעלות משך 25 דקות. מוציאים, מצננים ובוזקים אבקת סוכר. הגביניות משתבחות לאחר לילה במקרר.

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם