Skip to main content

גביניות


המצרכים (ל-15 יח')

    1 כוס (140 גר') קמח
    1 כפית אבקת אפייה
    ¾ כוס (150 גר') סוכר
    80 גר' חמאה מומסת
    1 כפית תמצית וניל
    3 ביצים גדולות
    250 גר' גבינת ריקוטה (לא מלוחה)

ההכנה

מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומניחים בצד

בקערה גדולה טורפים (ידנית) בטריפה קלה את הסוכר, החמאה המומסת, הוניל, הביצים וגבינת הריקוטה עד קבלת בלילה אחידה
מפרישים ¾ כוס מהבלילה ומניחים בצד. ליתר הבלילה (שבקערה) מוסיפים את הקמח ומערבבים  למסה אחידה
שופכים על עיסת הבצק את הבלילה שהשארנו בצד (זו שבלי הקמח) ועם כף או מזלג, בקלילות רבה 'מקשקשים' אותה למסה. לא עירבוב כדי שלא תיבלע במסה.
מקררים חצי שעה עד שעה, מוציאים מהמקרר ומחלקים בתבניות השקעים (בעזרת כף טבולה במים או כפות ידיים מורטבות קל).
אופים בתנור שחומם מראש, חום בינוני 180 מעלות משך 25 דקות. מוציאים, מצננים ובוזקים אבקת סוכר. הגביניות משתבחות לאחר לילה במקרר.

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגיות שוקולד שערוריתיות

עוגיות שוקולד שערוריתיות/ מרתה סטיוארט לכ – 25 עוגיות גדולות במיוחד: 225 גר` שוקולד מריר 60 גר` חמאה 2/3 כוס קמח 1/2 כפית אבקת אפייה 1/2 כפית מלח 2 ביצים גדולות 3/4 כוס סוכר חום בהיר 1 כפית תמצית וניל 2 כוסות שוקולד צ`יפס מריר לחמם תנור ל – 180 מעלות. בקערת מיקסר להקציף במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. להמיס בעדינות במיקרוגל את השוקולד והחמאה ולהוסיף לתערובת הביצים, להקציף עוד כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה. בקערה נפרדת לנפות את הקמח, אבקת האפייה והמלח. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת השוקולד ולערבב עם מרית רק עד שהקמח נספג בעיסה. להוסיף את השוקולד צ`יפס ולערבב אותו לתוך העיסה. בעזרת כפית להניח תלוליות של הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. להשאיר מרווח של כ – 5 ס"מ בין העוגיות כיוון שהן משתטחות בזמן האפייה. לאפות כ – 12-15 דקות. עד שהעוגיות הופכות להיות מבריקות וסדוקות אבל עדיין רכות במרכז. כמה טיפים שיעזרו לכם להגיע לתוצאות טובות יותר - · השתמשו בשוקולד מאיכות טובה. גם בשימוש בשוקולד צ`י...