מרכיבים:
1 כפית גדושה של חמאה
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול
2 שיני שום
2 כפות גדושות של קמח
כ 2 ק"ג. עגבניות בשלות
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית סוכר
3/4 ליטר ציר ירקות
1 קמצוץ אבקת ציפורן
150 מ"ל שמנת
מלח ופלפל
הכנה
ממיסים את החמאה עם השמן בסיר על אש נמוכה.
מקלפים את הבצל, קוצצים אותו, מבשלים כ -10 דקות בחמאה.
מוסיפים שום קצוץ
מפזרים את הקמח, ומבשלים עוד כמה דקות, תוך ערבוב בזהירות.
מכניסים את העגבניות קלופות וחתוכות, רסק עגבניות, סוכר, ציר ירקות. מביאים לרתיחה קלה ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
מסירים מהאש, מתבלים באבקת שום, מלח ופלפל ולתת להתקרר מעט.
מעבירים טחינה ומסננים מעט
מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב.
מגישים את המרק בליווי קרוטונים ומעט שמנת חמוצה.
טעים!!!!
ReplyDelete