Skip to main content

מרק עגבניות איטלקי

מרכיבים:
 
     1 כפית גדושה של חמאה
     2 כפות שמן זית
     1 בצל גדול
     2 שיני שום
     2 כפות גדושות של קמח
     כ 2 ק"ג. עגבניות בשלות
     2 כפות רסק עגבניות
     1 כפית סוכר
     3/4 ליטר ציר ירקות
     1 קמצוץ אבקת ציפורן
     150 מ"ל שמנת
     מלח ופלפל

הכנה

ממיסים את החמאה עם השמן בסיר על אש נמוכה.

מקלפים את הבצל, קוצצים אותו, מבשלים כ -10 דקות בחמאה.
מוסיפים שום קצוץ
מפזרים את הקמח, ומבשלים עוד כמה דקות, תוך ערבוב בזהירות.

מכניסים את העגבניות קלופות וחתוכות, רסק עגבניות, סוכר, ציר ירקות. מביאים לרתיחה קלה ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. 

מסירים מהאש, מתבלים באבקת שום, מלח ופלפל ולתת להתקרר מעט.

מעבירים טחינה ומסננים מעט

מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב.

מגישים את המרק בליווי קרוטונים ומעט שמנת חמוצה.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם