מצרכים
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
2 שיני שום חתוכות לפרוסות
2 סלסלות פטריות שמפניון+סלסלת פטריות יער חתוכות לפרוסות.
2 ליטר מרק עוף או 2 ליטר מים רותחים עם1.5 כפות מרק עוף
50 גרם חמאה מלוחה
4 כפות שמן זית
1 מיכל שמנת לבישול 15%
1/2 כוס יין לבן חצי יבש.
1/2 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
צרור עירית קצוצה דק
הכנה:
ממיסים את החמאה בסיר מרק ביחד עם שמן הזית על אש בינונית (שהחמאה לא תישרף).
ממיסים את החמאה בסיר מרק ביחד עם שמן הזית על אש בינונית (שהחמאה לא תישרף).
כשכל החמאה נמסה מוסיפים את הבצל, ומגבירים את האש לטיגון עד להזהבה קלה של הבצל.
מוסיפים את השום וחצי מכמות הפטריות. מערבבים היטב ומטגנים כ-6-8 דקות עד להזהבה קלה של הפטריות.
מוסיפים את היין, מרתיחים ומבשלים כ-3 דקות על אש גבוהה לאידוי כל האלכוהול.
מוסיפים את מרק העוף (או המים הרותחים+אבקה) ואת התבלינים, מרתיחים ומבשלים עם מכסה כ-20 דקות.
מוסיפים את השמנת לבישול ומערבבים היטב.
מכבים את האש.
בעזרת בלנדר יד מרסקים את המרק עד לקבלת מרק חלק.
מוסיפים את שאר הפטריות ומבשלים עוד כ-3 דקות.
מגישים עם מעט עירית קצוצה וחופן קרוטונים מעל.
Comments
Post a Comment