Skip to main content

מרק פטריות מוקרם

מצרכים
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
2 שיני שום חתוכות לפרוסות
2 סלסלות פטריות שמפניון+סלסלת פטריות יער חתוכות לפרוסות.
2 ליטר מרק עוף או 2 ליטר מים רותחים עם1.5 כפות מרק עוף
50 גרם חמאה מלוחה
4 כפות שמן זית
1 מיכל שמנת לבישול 15%
1/2 כוס יין לבן חצי יבש.
1/2 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
צרור עירית קצוצה דק

הכנה:
ממיסים את החמאה בסיר מרק ביחד עם שמן הזית על אש בינונית (שהחמאה לא תישרף).
כשכל החמאה נמסה מוסיפים את הבצל, ומגבירים את האש לטיגון עד להזהבה קלה של הבצל.
מוסיפים את השום וחצי מכמות הפטריות. מערבבים היטב ומטגנים כ-6-8 דקות עד להזהבה קלה של הפטריות.
מוסיפים את היין, מרתיחים ומבשלים כ-3 דקות על אש גבוהה לאידוי כל האלכוהול.
מוסיפים את מרק העוף (או המים הרותחים+אבקה) ואת התבלינים, מרתיחים ומבשלים עם מכסה כ-20 דקות.
מוסיפים את השמנת לבישול ומערבבים היטב.
מכבים את האש.
בעזרת בלנדר יד מרסקים את המרק עד לקבלת מרק חלק.
מוסיפים את שאר הפטריות ומבשלים עוד כ-3 דקות.
מגישים עם מעט עירית קצוצה וחופן קרוטונים מעל.

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם