Skip to main content

כדורי שוקולד


המצרכים
2 חפיסות (400 גר') ביסקוויט פתי בר ללא גלוטן של אֹסם
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל (של אֹסם)
1 כוס חלב 3%
1 גבינת שמנת 5% בטעם טבעי
200 גר' שוקולד מריר (פתיתים/מטבעות או חתוך לקוביות)
לא חובה, אך מוסיף המון: 100 גר' אגוזי מלך

ההכנה
לרסק את הביסקוויטים (ואם בחרנו להעשיר אז גם את אגוזי המלך) לפירורים דקים
להקציף יחד את השמנת המתוקה, הפודינג, החלב וגבינת השמנת לקרם אחיד וחלק. להפריש כוס מהקרם ולשמור בצד (לעירבוב עם השוקולד). 
להוסיף לקערת הקרם את פירורי הביסקוויטים (והאגוזים...) ולהבליע היטב.
להמיס את השוקולד המריר מעל אדים (או במיקרו) לכדי 80%, להסיר מהאדים ולערבב להמסה מוחלטת, להוסיף את כוס קרם הוניל-גבינה שהפרשנו ולערבב לקרם אחיד.
להוסיף את קרם השוקולד לעיסת הביסקוויטים ולערבב עד קבלת מסה אחידה. להשהות במקרר כשעה לייצוב. להוציא ולכדרר לכדורים בגודל הרצוי, גלגל את הכדורים בסוכריות צבעוניות/שוקולד, להעביר למגש מרופד נייר אפייה ולקרר היטב. להציב בעטרות נייר ו... לחגוג. האחסון יעשה בקירור או בהקפאה

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם