Skip to main content

עוגת שוקולד-תפוז עסיסית ונימוחה

כשרה לפסח, בלי קטניות, ללא לקטוז בלי גלוטן

המצרכים

  1. 4 ביצים גדולות (XL) בטמפרטורת החדר - מופרדות לחלבונים ולחלמונים
  2. 1 כוס (200 גר') סוכר
  3. 320 גר' ממרח שוקולד שחר פרווה (כשל"פ - ללא קטניות/פרווה אך למי שאין בעיה, אפשר עם נוטלה)
  4. 120 גר' קמח תפא"ד
  5. ½ כפית אבקת אפייה
  6. 1 כף גרידת תפוז
  7. 1 כף מיץ תפוזים טרי וקר

ההכנה

  1. מערבבים את החלמונים עם השוקולד וגרידת התפוז למחית אחידה. בקערית נפרדת מערבבים את קמח התפא"ד עם אבקת האפייה.
  2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב (בתרמומיקס: עם פרפר הקצפה, מהירות 3 וחצי, משך 6 דקות מתוכם שתיים וחצי הדקות האחרונות בטמפרטורה 50 מעלות), מנמיכים למהירות מינימום ומבליעים את מחית השוקולד-חלמונים, לאחריה את קמח התפא"ד המעורבב עם אבקת האפייה ולבסוף את מיץ התפוזים (בתרמומיקס: מצב בחישה עדינה משך 3-4 דקות, עדיין עם פרפר ההקצפה) ויוצקים לתבנית בבקה סיליקון משומנת קל ומחוממת.
  3. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני-נמוך 160ºC משך שעה ועשרים דקות, במסילה בשליש התחתון של התנור. מצננים היטב והופכים לניתוק מהתבנית

לא חובה, אך טיפ להעשרת ההגשה: ניתן לצפות בקרם שוקולד (לחמם 150 מ"ל שמנת מתוקה ולהוסיף 100 גר' שוקולד מריר, לערבב להמסה מוחלטת). ואפשר גם לגוון בטעם - ע"י הוספת 2-3 כפות קוקוס/אגוזים/שקדים טחונים מעורבבים עם מחית השוקולד-חלמונים.

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם