כשרה לפסח, בלי קטניות, ללא לקטוז בלי גלוטן
המצרכים
- 4 ביצים גדולות (XL) בטמפרטורת החדר - מופרדות לחלבונים ולחלמונים
- 1 כוס (200 גר') סוכר
- 320 גר' ממרח שוקולד שחר פרווה (כשל"פ - ללא קטניות/פרווה אך למי שאין בעיה, אפשר עם נוטלה)
- 120 גר' קמח תפא"ד
- ½ כפית אבקת אפייה
- 1 כף גרידת תפוז
- 1 כף מיץ תפוזים טרי וקר
ההכנה
- מערבבים את החלמונים עם השוקולד וגרידת התפוז למחית אחידה. בקערית נפרדת מערבבים את קמח התפא"ד עם אבקת האפייה.
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב (בתרמומיקס: עם פרפר הקצפה, מהירות 3 וחצי, משך 6 דקות מתוכם שתיים וחצי הדקות האחרונות בטמפרטורה 50 מעלות), מנמיכים למהירות מינימום ומבליעים את מחית השוקולד-חלמונים, לאחריה את קמח התפא"ד המעורבב עם אבקת האפייה ולבסוף את מיץ התפוזים (בתרמומיקס: מצב בחישה עדינה משך 3-4 דקות, עדיין עם פרפר ההקצפה) ויוצקים לתבנית בבקה סיליקון משומנת קל ומחוממת.
- אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני-נמוך 160ºC משך שעה ועשרים דקות, במסילה בשליש התחתון של התנור. מצננים היטב והופכים לניתוק מהתבנית
לא חובה, אך טיפ להעשרת ההגשה: ניתן לצפות בקרם שוקולד (לחמם 150 מ"ל שמנת מתוקה ולהוסיף 100 גר' שוקולד מריר, לערבב להמסה מוחלטת). ואפשר גם לגוון בטעם - ע"י הוספת 2-3 כפות קוקוס/אגוזים/שקדים טחונים מעורבבים עם מחית השוקולד-חלמונים.
Comments
Post a Comment