Skip to main content

שרימפס ביין לבן

מרכיבים
2 כפות שמן זית עדין ולא דומיננטי

2 שיני שום טרי קלוף ופרוס דק

320 גר' שרימפס טריים ונקיים משריון וצינור עיכול (80 גר' לסועד)

מלח לפי הטעם

פלפל שחור טחון טרי

4 כפות יין לבן יבש

2 כפות גדושות חמאה לבנה רכה

קורט סוכר

1 כף פטרוזיליה קצוצה דק

אופן ההכנה:

מחממים את שמן הזית במחבת כבדה.

מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים כמה שניות על אש בינונית רק עד שפרוסות השום מלבינות אך לא מזהיבות.

מוסיפים את השרימפס, ממליחים ומפלפלים, מקפיצים קלות רק עד שהשרימפס משנים צבעם. מוציאים מן המחבת מייד לצלחת נפרדת עם שמן הזית והשום ושומרים חמים.

יוצקים את היין הלבן למחבת החמה (עובדים בזריזות על מנת שלא יתאדה כל היין מן המחבת החמה כליל).

מוסיפים את השרימפס על כל המיצים הנפלאים שהופרשו, שמן הזית השום והחמאה.

מוסיפים את החמאה, בוחשים ומקפיצים מעל אש בינונית-גבוהה, עד שהרוטב מסמיך מאוד.

מוסיפים את הסוכר והפטרוזיליה, טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים מייד לצלחות מחוממות קלות בלוויית לחמניות טריות או באגט.

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם