Skip to main content

עוגת משמשים הפוכה


לתבנית מרובעת בגודל 23X23 (עדיף לא קפיצית, אם משתמשים בקפיצית מומלץ לעטוף את חלקה החיצוני ברדיד אלומיניום)
למשמשים בקרמל –
1/4 כוס (60 מ"ל) גרם שמן קוקוס
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1 כף (20 גרם) דבש
2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
12-15 משמשים חצויים ומגולענים
לבלילה –
כוס (140 גרם) קמח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 כוס (70 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק
1/4 כפית מלח
רבע כוס +1 כף (75 מ"ל) שמן קוקוס
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
2 ביצים בגודל L
1 כפית תמצית/מחית וניל
שמים בסיר בינוני סוכר, שמן קוקוס, דבש ומעט מיץ לימון ומחממים עד שהסוכר מתמוסס כולו. הוא לא צריך להפוך ממש לקרמל, אבל כן יכול לשנות את צבעו לחום בהיר. אל תתרגשו עם השמן לא מתחבר לקרמל. יוצקים את הקרמל החם לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מסדרים מעל חצאי משמשים כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה.

בלילה
מחממים תנור ל – 175 מעלות.
מנפים לקערה את הקמח ואבקת אפייה, מוסיפים את השקדים הטחונים והמלח ומערבבים היטב. בקערה נפרדת טורפים שמן קוקוס, סוכר, ביצים ותמצית וניל. מוסיפים את תערובת הביצים לקערת הקמח ובעזרת מרית מקפלים רק עד שהקמח נטמע בבלילה. מניחים תלוליות של הבלילה מעל המשמשים בשכבה דקה ואחידה עד כמה שניתן. אם המשמשים מבצבצים פה ושם, זה בסדר גמור.

אופים 35-40 דקות ועד שהשכבה העליונה תפוחה ושחומה. מוציאים ומצננים כמה דקות. הופכים את העוגה על גבי צלחת הגשה אבל לא מסירים את התבנית (מאפשרים לנוזלים שבתחתית העוגה לחלחל אל החלק האפוי). משאירים את העוגה במצב הזה כרבע שעה (ואף יותר אם יש זמן), מוציאים את התבנית ומגישים.

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם