Skip to main content

מרציפן


חומרים:

1 ק"ג שקדים לבנים קלופים ומיובשים או שקדים לבנים לא קלופים
3/4 כוס סוכר דק דק
500 מ"ל תרכיז רוזטה אמיתי
כמה טיפות תמצית מי ורדים
לימון צהוב חצוי לשניים
לציפוי:
2 כוסות סוכר

אופן ההכנה:
1. טוחנים את השקדים במג'מיקס. מוסיפים סוכר וממשיכים לטחון.
2. בסיר שמים רוזטה, מוסיפים את השקדים הטחונים,מי ורדים והלימונים. מערבבים לקבלת בצק. מוציאים את הלימונים.
3.מעבירים לקערה ואותה מעבירים לקערה עם מי קרח לקירור.
4. את גוש הבצק מרדדים ויוצרים נקניקים. כל נקניק חותכים לחתיכות קטנות וזורקים לתוך קערת סוכר.
5. מגלגלים את החתיכות בסוכר ומגישים.

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם