המצרכים
לבצק:
150 גרם (¾ כוס) סוכר
1 ביצה גדולה + 1 חלמון
300 גרם חמאה רכה (או מחמאה לנטול לקטוז/פרווה)
500 גרם (1 אריזה) קמח
½כפית תמצית וניל איכותי
למילוי פרג:
140 גרם (½1 כוסות) פרג טחון וקלוי קל במחבת
100 גרם (½כוס) סוכר
140 גר' רסק תפוחים
90 גרם (1 כוס) פירורי עוגיות (רצוי כהות) טחונים היטב
1 כף סירופ תירס כהה (או גלוקוז או דבש)
למילוי שוקולד:
120 גרם (½כוס) מים
100 גרם (½כוס) ממרח שוקולד (נוטלה)
2 כפות סירופ תירס כהה (או גלוקוז או דבש)
150 גרם (½1 כוסות) פירורי עוגיות (רצוי כהות אך לא משמעותי) טחונים היטב
150 גרם שוקולד טחון/מגורד דק
ההכנה
מילוי פרג: מחממים את רסק התפוחים, הסוכר וסירופ התירס עד לנקודת רתיחה ומסירים מהאש. בקערה מערבבים את פירורי העוגיות והפרג הקלוי, מוסיפים להם את הרסק החם ומערבבים היטב. מצננים לחלוטין (במקרר - שעה עד שעתיים).
מילוי שוקולד:מחממים את המים, ממרח השוקולד וסירופ התירס תוך בחישה עד לנקודת רתיחה וקבלת נוזל אחיד ומסירים מהאש, מצננים לטמפרטורת הגוף. בקערה נפרדת מערבבים את פירורי העוגיות עם השוקולד הטחון מוסיפים להם את נוזל השוקולד המצונן, מערבבים היטב, ומעבירים למקרר לקירור מוחלט.
לבצק:
עם וו שטוחה מערבלים את החמאה, הסוכר והווניל לקרם אחיד. מבליעים את הביצה והחלמון (בהדרגה) עד לקבלת תערובת אחידה (דורש הפסקות תוך כדי על מנת לגרד דפנות הקערה). מוסיפים את הקמח, מעבדים עיבוד קצר עד לקבלת פירורים, ומשלימים בלישה ידנית עד שנוצר בצק. משטחים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעה.
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
מרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מן המילוי.
אוספים באצבעות את שולי העיגול לקבלת צורה של אוזן המן. מקררים מעט לפני האפייה
אופים 20 דקות עד הזהבה קלה, מוציאים מצננים וזורים אבקת סוכר
Comments
Post a Comment