4 כוסות (560 גר') קמח
1 כפית מלח
1/2 כוס (100 גר') סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
1 ביצה
60 גר' חמאה מומסת
1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר
לציפוי -
1 כוס סוכר חום כהה
2 כפיות קינמון טחון
100 גר' חמאה מומסת
לקערת המיקסר מנפים את הקמח. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים שוב עד להטמעה. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את הביצה ואת החמאה המומסת. באופן הדרגתי מוסיפים את החלב הפושר עד לקבלת בצק אחיד. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד חלב, בכל פעם כף אחת בלבד. ממשיכים ללוש עוד 8-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וחלק שנפרד מדפנות הקערה.
מעבירים את הבצק לקערה נקייה ויוצקים עליו מעט שמן. מגלגלים את הבצק בשמן כך שישומן היטב מכל צדדיו. מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי-שעתיים).
כשהבצק תפח, מעבירים אותו למשטח נקי ובעזרת הידיים משטחים לעיגול בקוטר של כ – 25 ס"מ ועובי של 1 ס"מ. בעזרת סכין משוננת חותכים את הבצק לרצועות לרוחב ולאורך לקבלת כ – 60 קוביות קטנות.
משמנים את התבנית בנדיבות בחמאה.
מכינים 2 קעריות – קערית עם חמאה מומסת וקערית נוספת של הסוכר החום מעורבב היטב עם הקינמון. מגלגלים בין הידיים כל ריבוע בצק לכדור קטן. טובלים בחמאה המומסת ומאפשרים לעודפי החמאה לטפטף חזרה לקערית. מגלגלים בסוכר החום ומניחים בתבנית האפייה. מסדרים את כדורי הבצק שורות שורות בתבנית ומוודאים שהשור האחרונה אחידה בגובהה. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומתפיחים עוד כשעה נוספת. לאחר כ – 40 דקות מחממים את התנור ל – 175 מעלות. מסירים את הניילון הנצמד ואופים כ – 30 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים כ – 5 דקות. הופכים בזהירות על גבי צלחת הגשה.
Comments
Post a Comment