מרכיבים:
1/2 קילו שרימפ מקולף
10 שיני שום פרוסות דק'
1 כוס יין לבן
50 גרם חמאה
4 בצל ירוק פרוס דק
הכנה:
מחממים מחבת לחום בינוני וממיסים עליה את המחאה. להזהר שלא לשרוף אותה. מטגנים את פרוסות השום, עד שהן הופכות רכות ומאבדות מהחריפות שלהן.
מוסיפים את השרימפס ומטגנים אותם עד שהם מקבלים צבע זהוב-כתום יפהפה. המעבר של השרימפס מצבע אפור לזהוב-כתום הוא יפהפה.
מוסיפים את היין הלבן ומגבירים את האש לבינוני-גבוה. מאדים את היין. בשלב זה אפשר להוסיף גם מעט מיץ הלימון, לא להפוך את המתכון ללימוני.
3 דקות לפני סיום האידוי, מוסיפים את פרוסות הבצל הירוק ומערבבים. משלימים את אידוי היין עד שנותר במחבת רוטב מצומצם. מגישים מיד.
מוסיפים את השרימפס ומטגנים אותם עד שהם מקבלים צבע זהוב-כתום יפהפה. המעבר של השרימפס מצבע אפור לזהוב-כתום הוא יפהפה.
מוסיפים את היין הלבן ומגבירים את האש לבינוני-גבוה. מאדים את היין. בשלב זה אפשר להוסיף גם מעט מיץ הלימון, לא להפוך את המתכון ללימוני.
3 דקות לפני סיום האידוי, מוסיפים את פרוסות הבצל הירוק ומערבבים. משלימים את אידוי היין עד שנותר במחבת רוטב מצומצם. מגישים מיד.
Comments
Post a Comment