Skip to main content

שרימפס ביין לבן

מרכיבים:
1/2 קילו שרימפ מקולף
10 שיני שום פרוסות דק'
1 כוס יין לבן
50 גרם חמאה
4 בצל ירוק פרוס דק

הכנה:
מחממים מחבת לחום בינוני וממיסים עליה את המחאה. להזהר שלא לשרוף אותה. מטגנים את פרוסות השום, עד שהן הופכות רכות ומאבדות מהחריפות שלהן.

מוסיפים את השרימפס ומטגנים אותם עד שהם מקבלים צבע זהוב-כתום יפהפה. המעבר של השרימפס מצבע אפור לזהוב-כתום הוא יפהפה.

מוסיפים את היין הלבן ומגבירים את האש לבינוני-גבוה. מאדים את היין. בשלב זה אפשר להוסיף גם מעט מיץ הלימון, לא להפוך את המתכון ללימוני.

3 דקות לפני סיום האידוי, מוסיפים את פרוסות הבצל הירוק ומערבבים. משלימים את אידוי היין עד שנותר במחבת רוטב מצומצם. מגישים מיד.

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם