Skip to main content

עוגת גבינה שוקולד ושוקולד לבן בציפוי שמנת

מצרכים-

לבסיס:

4 ביצים מופרדות

פודינג שוקולד

6 כפות סוכר

1 כף קקאו

למלית:

200 גר' שוקולד לבן

3/4 כוס שמנת מתוקה

500 גר' גבינת שמנת

1 כוס סוכר

4 ביצים

1כפית תמצית וניל

לציפוי:

400 גר' שמנת חמוצה

1 שקית סוכר וניל

2 כפות סוכר

לקישוט:

שבבי שוקולד לבן ושוקולד מריר


אופן ההכנה –

לבסיס-

1. להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים יחד עם הסוכר, בקערת המיקסר עם וו ההקצפה עד שמתקבל קצף רך

2. להוסיף חלמונים, חב' פודינג וכף קקאו, לערבב היטב לתערובת אחידה.

3. לאפות בחום בינוני במשך 20 דק' , להוציא מהתנור ולצנן.

למלית –

1. ממיסים שוקולד לבן עם חצי כוס שמנת מתוקה מערבבים לתערובת חלקה ומצננים

2. מקציפים את הגבינה, 1/4 כוס שמנת מתוקה שנותרה ,סוכר וביצים במהירות נמוכה.

3. מוסיפים בהדרגה את השוקולד הצונן ותמצית הוניל, בוחשים עד שהכל נבלע ויש תערובת אחידה.

4. מוזגים את המלית מעל הבסיס האפוי,ואופים 50 דק' עד שהמרכז העוגה מתקשה ויציב.

5. לערבב את כל חומרי הציפוי מורחים בזהירות בשכבה אחידה על העוגה, אופים עוד כ5 דק' מוצאים את העוגה ומצננים בקירור כ-6 שעות.

6. לפני ההגשה מקשטים את העוגה בשבבי שוקולד לבן ומריר.

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם