Skip to main content

פילה סלמון עם סירופ מייפל ועירית


המצרכים:
4 פרוסות דג סלמון במשקל 180 גר'
מלח, פלפל
למרינדה -
3 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן זית
3 כפות סירופ מייפל איכותי
1 כף רוטב סויה
1 לימון, סחוט
להגשה -
1/2 כוס עירית, קצוצה
  
אופן ההכנה:
  1. מתבלים את הפילטים במלח ופלפל.
  2. מכינים את המרינדה - מערבבים את כל המרכיבים בקערה, ומשרים בפנים את הדגים במשך 200 דקות עד לספיגת טעמים.
  3. מחממים את המנגל או את התנור לחום מקסימלי, וצולים את הדגים במשך כ-3-4 דקות מכל צד על המנגל או כ-7-8 דקות בתנור.
  4. לפני ההגשה, מברישים את הדגים במרינדה, מפזרים מעל עירית קצוצה ומגישים.

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם