Skip to main content

פשטידת גבינות


המרכיבים (לתבנית בגודל 22X22 ס"מ, 9 מנות):
3 ביצים גדולות
60 מ"ל (1/4 כוס) יוגורט
500 גרם גבינה לבנה 9% 
200 גרם גבינה בולגרית
10 גבעולי עירית טרייה, קצוצים דק – לא הכרחי
100 גרם (20 יח') זיתי קלמטה, מגולענים
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס דק
140 גרם (1 כוס) קמח לבן
לשימון: מעט שמן זית
לעיטור: 3 כפות שומשום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן זית.
2. בקערה בינונית-גדולה שמים ביצים וטורפים במטרף ידני.
3. מוסיפים יוגורט וגבינה לבנה וטורפים עד לאיחוד.
4. מוסיפים פירורי גבינה בולגרית, פיסות עירית ועלעלי תימין ומערבבים במרית.
5. מוסיפים מחצית מזיתי קלמטה (מגולענים), מערבבים ומתבלים במעט מלח ופלפל. אם לא נרתעים מביצים חיות, טועמים ומתקנים תיבול.
6. מוסיפים קמח ומערבבים במרית עד לאיחוד ולא מעבר לכך. יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים בעזרת מרית, מפזרים את המחצית השנייה של זיתי הקלמטה ומעטרים בשומשום. כשהתנור חם מכניסים למרכזו ואופים במשך 40-45 דקות או עד להתייצבות והשחמה יפה. מוציאים, מצננים כעשר דקות ומגישים.

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם