Skip to main content

בננה ברוטב קרמל

בננה ברוטב קרמל | רשת ג'ירף


המרכיבים: 
1 בננה, פרוסה בעובי 1 ס"מ

לרוטב:
300 מ"ל (1/4 1 כוסות מים) מים
120 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר
1/2 מקל וניל, חצוי לאורך ומרוקן מגרגרים
30 גרם חמאה
20 מ"ל (1.5 כפות) שמנת 42%

אופן ההכנה:
  1. מבשלים מים, סוכר ווניל עד לרתיחה בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה, וממשיכים לבשל עד שהסירופ מסמיך ונפחו מצטמצם לחצי.
  2. מוסיפים חמאה ושמנת ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה תוך כדי בחישה.
  3. מעבירים את הרוטב למחבת רחבה, מסדרים עליו פרוסות בננה ומטגנים 3-2 דקות עד שהרוטב סמיך מאוד.

 

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם