בננה ברוטב קרמל | רשת ג'ירף
המרכיבים:
1 בננה, פרוסה בעובי 1 ס"מ
לרוטב:
300 מ"ל (1/4 1 כוסות מים) מים
120 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר
1/2 מקל וניל, חצוי לאורך ומרוקן מגרגרים
30 גרם חמאה
20 מ"ל (1.5 כפות) שמנת 42%
אופן ההכנה:
- מבשלים מים, סוכר ווניל עד לרתיחה בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה, וממשיכים לבשל עד שהסירופ מסמיך ונפחו מצטמצם לחצי.
- מוסיפים חמאה ושמנת ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה תוך כדי בחישה.
- מעבירים את הרוטב למחבת רחבה, מסדרים עליו פרוסות בננה ומטגנים 3-2 דקות עד שהרוטב סמיך מאוד.
Comments
Post a Comment