Skip to main content

פבלובה


לפבלובה אחת בקוטר 18-20 ס"מ
למרנג -
4 חלבונים מביצים בגודל L (140 גרם) בטמפרטורת החדר
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 כפות (20 גרם) קורנפלור
1 כפית חומץ
למלית –
1.5 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות (20 גרם) אבקת סוכר
לעיטור –
פירות טריים כגון פטל, רימונים, פסיפלורה, מנגו ומעט פיסטוק
רוטב פירות יער -
100 גרם פירות יער קפואים
2 כפות (25 גרם) סוכר
2 כפות (30 מ"ל) מים
2כפות רום/ברנדי (לא חובה, אפשר להמיר בכף מים)
להכנת המרנג –
מחממים תנור ל – 150 מעלות.
בקערת המיקסר ובמהירות גבוהה מקציפים את החלבונים למשך כ – 2 דקות, עד לקבלת קצף רך מאוד אך יציב. תוך כדי הקצפה, מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק וסמיך מאוד, כ – 3-4 דקות נוספות.
מוסיפים לקערה את הקורנפלור ואת החומץ וממשיכים להקציף, תחילה במהירות איטית ורק עד להטמעה מלאה.
משרטטים על גבי נייר אפייה עיגול בקוטר 18-20 ס"מ והופכים אותו כך שהוא יראה גם מצידו השני. מניחים בתבנית אפייה. מעבירים את המרנג על גבי נייר האפיה בתלולית גבוהה במרכז העיגול. בעזרת מרית יוצרים במרכז התלולית גומחה עמוקה, מיישרים את השוליים החיצוניים.
מנמיכים את חום התנור ל – 120 מעלות, ואופים את המרנג למשך כשעה ועשרים דקות. בתום האפייה מכבים את התנור ומאפשרים למרנג להתקרר בתוכו לחלוטין.
מכינים רוטב פירות יער -
בסיר קטן מביאים לרתיחה את הפירות יער, סוכר, מים ורום או ברנדי. מבשלים עוד 5-10 דקות נוספות ועד שנוצר רוטב סמיך. מסננים את הרוטב מהפרי. (אם רוצים ניתן להשתמש גם בפירות היער המבושלים).
להרכבה –
מקציפים את השמנת הצמחית יחד עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. ממלאים את השקע של המרנג בקצפת ומפזרים מעל פירות טריים. מזלפים גם את הרוטב.
ניתן לשמור את המרנג האפוי ללא המלית עד 3 ימים בטמפרטורת החדר כשהוא עטוף היטב. עם המלית הפבלובה במיטבה ביום הכנתה ולמחרת.

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם