רוטב עגבניות בסיסי
המרכיבים ל-2-3 מנות:
חצי חבילת פסטה (250 גרם), מבושלת ומסוננת (ר' הוראות במתכון לעיל)
6 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות גסות
100 גרם רסק עגבניות (1 פלסטיק קטן)
1 כוס מים
3 שיני שום, פרוסות דק
1 כפית שטוחה פלפל צ'ילי יבש או 1/4 פלפל ירוק חריף, פרוס דק
10 עלי בזיליקום
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר רחב או מחבת גדולה ומוסיפים את השום והצ'ילי. מטגנים על חום נמוך כ- 2 דקות ומוסיפים את הרסק. מטגנים כ-5 דקות נוספות.
- מוסיפים את העגבניות, מערבבים היטב, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-5 דקות.
- מוסיפים את המים ומבשלים ללא מכסה כ- 20 דקות נוספות, על להבה נמוכה. ממליחים ומפלפלים מעט.
- הגשה: יוצקים את הפסטה המבושלת (ר' מתכון) לסיר עם הרוטב, עם מעט מהמים שנותרו במסננת. בוחשים היטב כחצי דקה, קורעים גס את הבזיליקום ומגישים מייד.
ספגטי מיטבולס - ספגטי עם כדורי בשר
מתכון אמריקאי קלאסי שמשלב את רוטב העגבניות (ר' מתכון לעיל) עם קציצות.
ועוד משהו: הקציצות עומדות גם כמנה בפני עצמן.
המרכיבים ל-2-3 מנות:
חצי חבילת פסטה (250 גרם), מבושלת ומסוננת (ר' הוראות במתכון לעיל)
רוטב עגבניות (ר' מתכון קודם)
לכדורי הבשר:
500 גרם בשר טחון
3/4 כוס (כ- 120 גרם) פירורי לחם
1/2 בצל לבן, קצוץ דק
1 צרור קטן פטרוזיליה, קצוץ דק - לא חובה
1 ביצה
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
קורט צ'ילי יבש (אם יש)
אופן הכנה:
- מערבבים את כל המרכיבים.
- מכדררים קציצות בגודל בינוני ומסדרים את הקציצות ברוטב העגבניות המוכן. מבשלים מכוסה כ- 10 דקות, הופכים את הקציצות ומבשלים כ- 5 דקות נוספות.
- הגשה: יוצקים את הרוטב על ספגטי חם ומגישים
ספגטי אליו אי אוליו - פסטה ברוטב שום ושמן זית
אחד המתכונים האהובים והקלים של המטבח האיטלקי - ספגטי ברוטב שמן זית.
גיוון: בשלב שמוסיפים לרוטב את השום ואחרי כ-2 דקות טיגון, ניתן להוסיף גם 5-6 פרוסות סלמי קצוצות.
המרכיבים ל-2-3 מנות:
חצי חבילת פסטה (250 גרם), מבושלת ומסוננת (ר' הוראות במתכון לעיל)
1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
5 שיני שום, פרוסות דק
1 כפית שטוחה פלפל צ'ילי יבש או 1/4 פלפל ירוק חריף, פרוס דק
מלח ופלפל שחור גרוס - לפי הטעם
6 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומוסיפים שום, פלפל שחור וצ'ילי. מטגנים על חום נמוך כ-3 דקות.
- מגבירים מעט את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה וכ-3 כפות ממי הבישול של הפסטה. מוסיפים את הפסטה למחבת, מקפיצים הכול יחד. מגישים מייד.
פסטה ברוטב שמנת ופטריות
מרכיבים:
250 גרם דפי לזניה (חצי חבילה, וניתן גם להתשתמש בדפים בצבע ירוק או אדום)
50 גרם חמאה
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 חבילה פטריות שמפיניון, פרוסות דק
1/2 בצל לבן, חתוך לקוביות בינוניות
מלח/ פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
- מרתיחים מים בסיר גדולים וממליחים היטב את המים. מוסיפים, אחד אחד, את עלי הפסטה למים ומבשלים כ-6 דקות או עד שהפסטה מתרככת, אך לא מדי.
- במקביל, ממיסים את החמאה בסיר רחב או מחבת גדולה. מוסיפים את הבצל ומעט פלפל שחור. מטגנים את הבצל על להבה נמוכה עד שהוא שקוף. מוסיפים 3 כפות של מי הבישול של הפסטה ומבשלים 3 דקות נוספות. יוצקים למחבת את השמנת ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים כ- 4 דקות נוספות.
- מוסיפים את הפטריות ואת הפסטה מערבבים הכול יחד ומתקנים במעט מלח. מגישים מייד
Comments
Post a Comment