Skip to main content

רטבי פסטה בסיסיים

רוטב עגבניות בסיסי


המרכיבים ל-2-3 מנות:
חצי חבילת פסטה (250 גרם), מבושלת ומסוננת (ר' הוראות במתכון לעיל)
6 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות גסות
100 גרם רסק עגבניות (1 פלסטיק קטן)
1 כוס מים
3 שיני שום, פרוסות דק
1 כפית שטוחה פלפל צ'ילי יבש או 1/4 פלפל ירוק חריף, פרוס דק
10 עלי בזיליקום
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן בסיר רחב או מחבת גדולה ומוסיפים את השום והצ'ילי. מטגנים על חום נמוך כ- 2 דקות ומוסיפים את הרסק. מטגנים כ-5 דקות נוספות.
  2. מוסיפים את העגבניות, מערבבים היטב, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את המים ומבשלים ללא מכסה כ- 20 דקות נוספות, על להבה נמוכה. ממליחים ומפלפלים מעט.
  4. הגשה: יוצקים את הפסטה המבושלת (ר' מתכון) לסיר עם הרוטב, עם מעט מהמים שנותרו במסננת. בוחשים היטב כחצי דקה, קורעים גס את הבזיליקום ומגישים מייד.

ספגטי מיטבולס - ספגטי עם כדורי בשר

מתכון אמריקאי קלאסי שמשלב את רוטב העגבניות (ר' מתכון לעיל) עם קציצות.

ועוד משהו: הקציצות עומדות גם כמנה בפני עצמן.

המרכיבים ל-2-3 מנות:
חצי חבילת פסטה (250 גרם), מבושלת ומסוננת (ר' הוראות במתכון לעיל)
רוטב עגבניות (ר' מתכון קודם)

לכדורי הבשר:
500 גרם בשר טחון
3/4 כוס (כ- 120 גרם) פירורי לחם
1/2 בצל לבן, קצוץ דק
1 צרור קטן פטרוזיליה, קצוץ דק - לא חובה
1 ביצה
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
קורט צ'ילי יבש (אם יש)
אופן הכנה:
  1. מערבבים את כל המרכיבים.
  2. מכדררים קציצות בגודל בינוני ומסדרים את הקציצות ברוטב העגבניות המוכן. מבשלים מכוסה כ- 10 דקות, הופכים את הקציצות ומבשלים כ- 5 דקות נוספות.
  3. הגשה: יוצקים את הרוטב על ספגטי חם ומגישים


ספגטי אליו אי אוליו - פסטה ברוטב שום ושמן זית

אחד המתכונים האהובים והקלים של המטבח האיטלקי - ספגטי ברוטב שמן זית.
גיוון: בשלב שמוסיפים לרוטב את השום ואחרי כ-2 דקות טיגון, ניתן להוסיף גם 5-6 פרוסות סלמי קצוצות. 

המרכיבים ל-2-3 מנות:
חצי חבילת פסטה (250 גרם), מבושלת ומסוננת (ר' הוראות במתכון לעיל)
1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
5 שיני שום, פרוסות דק
1 כפית שטוחה פלפל צ'ילי יבש או 1/4 פלפל ירוק חריף, פרוס דק
מלח ופלפל שחור גרוס - לפי הטעם
6 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן במחבת גדולה ומוסיפים שום, פלפל שחור וצ'ילי. מטגנים על חום נמוך כ-3 דקות.
  2. מגבירים מעט את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה וכ-3 כפות ממי הבישול של הפסטה. מוסיפים את הפסטה למחבת, מקפיצים הכול יחד.  מגישים מייד.


פסטה ברוטב שמנת ופטריות

מרכיבים:
250 גרם דפי לזניה (חצי חבילה, וניתן גם להתשתמש בדפים בצבע ירוק או אדום)
50 גרם חמאה
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 חבילה פטריות שמפיניון, פרוסות דק
1/2 בצל לבן, חתוך לקוביות בינוניות
מלח/ פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
  1. מרתיחים מים בסיר גדולים וממליחים היטב את המים. מוסיפים, אחד אחד, את עלי הפסטה למים ומבשלים כ-6 דקות או עד שהפסטה מתרככת, אך לא מדי.
  2. במקביל, ממיסים את החמאה בסיר רחב או מחבת גדולה. מוסיפים את הבצל ומעט פלפל שחור. מטגנים את הבצל על להבה נמוכה עד שהוא שקוף. מוסיפים 3 כפות של מי הבישול של הפסטה ומבשלים 3 דקות נוספות. יוצקים למחבת את השמנת ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים כ- 4 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את הפטריות ואת הפסטה מערבבים הכול יחד ומתקנים במעט מלח. מגישים מייד

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם