Skip to main content

גיבץ


מצרכים:
§         בצל גדול קצוץ לקוביות
§         2 גזרים מקולפים ופרוסים דק
§         חציל חתוך לקוביות - להמליח להוצאת מרירות
§         קישוא חתוך לקוביות
§         חצי ראש כרוב לבן פרוס לפיסות או כרובית מחולקת לפרחים קטנים
§         2-3 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
§         3-4 פלפלים צבעוניים חתוכים לקוביות
§         מלח לפי הטעם
§         כפית גדושה של פפריקה מתוקה
§         קופסה עגבניות מקולפות - מומלץ תוצרת איטליה בגלל טעמם המתוק
§         קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות
§         2 כפות קטשופ
§         כף רוטב צ'לה מתוק
§         2 שיני שום חצויות
§         כף סוכר חום
§         2 כפות שמן קנולה
אופן הכנה:
1.      לחמם שמן בסיר עם תחתית עבה  ולטגן בצל עד גוון שקוף זהוב ולהוסיף שום ולאדות קלות.
2.      לספוג "זעה" מהחציל ולהוסיף לסיר עם הבצל, לאדות קלות.
3.      להוסיף גזר, פלפלים ולאדות שוב כ3-4 דקות.
4.      להוסיף כרוב או כרובית, עגבניות טריות, עגבניות מקולפות ומרוסקות לבשל על אש קטנה כרבע שעה.
5.      להוסיף תיבול, פפריקה, מלח, קטשופ, רוטב צ'לי, סוכר להביא לרתיחה ולהנמיך את האש. לתקן את הטעמים, להוסיף כמות קטנה של מים (רק לפי הצורך!), כך שהבישול ימשך כשהירקות מכוסים ברוטב סמיך. זמן בישול משוער כרבע שעה נוספת.

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם