מצרכים:
§
בצל גדול קצוץ לקוביות
§
2 גזרים מקולפים ופרוסים דק
§
חציל חתוך לקוביות - להמליח להוצאת מרירות
§
קישוא חתוך לקוביות
§
חצי ראש כרוב לבן פרוס לפיסות או כרובית מחולקת
לפרחים קטנים
§
2-3 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
§
3-4 פלפלים צבעוניים חתוכים לקוביות
§
מלח לפי הטעם
§
כפית גדושה של פפריקה מתוקה
§
קופסה עגבניות מקולפות - מומלץ תוצרת איטליה
בגלל טעמם המתוק
§
קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות
§
2 כפות קטשופ
§
כף רוטב צ'לה מתוק
§
2 שיני שום חצויות
§
כף סוכר חום
§
2 כפות שמן קנולה
אופן הכנה:
1.
לחמם שמן בסיר עם תחתית עבה ולטגן בצל עד
גוון שקוף זהוב ולהוסיף שום ולאדות קלות.
2.
לספוג "זעה" מהחציל ולהוסיף לסיר עם
הבצל, לאדות קלות.
3.
להוסיף גזר, פלפלים ולאדות שוב כ3-4 דקות.
4.
להוסיף כרוב או כרובית, עגבניות טריות, עגבניות
מקולפות ומרוסקות לבשל על אש קטנה כרבע שעה.
5.
להוסיף תיבול, פפריקה, מלח, קטשופ, רוטב צ'לי,
סוכר להביא לרתיחה ולהנמיך את האש. לתקן את הטעמים, להוסיף כמות קטנה של מים (רק
לפי הצורך!), כך שהבישול ימשך כשהירקות מכוסים ברוטב סמיך. זמן בישול משוער כרבע
שעה נוספת.
Comments
Post a Comment