לבצק הפריך:
1 כוס (140 גרם) קמח
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
2 כפות (16 גרם) אבקת סוכר
קורט מלח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1 חלמון
למלית הפקאן:
350 גרם אגוזי פקאן טבעיים (כ – 3 כוסות)
100 גרם חמאה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר
1/3 כוס (80 גרם) דבש
קורט מלח
2 כפות (30 מ"ל) שמנת מתוקה
הכנת הבסיס -
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הקמח
עם הסוכר ואבקת הסוכר. מוסיפים את החמאה ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים
את החלמון וממשיכים לערבל רק עד שהתערובת מתגבשת לגושי בצק גדולים. מעבירים לתבנית
האפייה, ובעזרת הידיים משטחים לשכבה דקה ואחידה. מעבירים למקפיא לכ – 20 דקות, בינתיים
מחממים את התנור ל – 175 מעלות. אופים הישר מהמקפיא כ – 12 דקות עד להזהבה קלה מאוד.
מוציאים ומצננים מעט בזמן שמכינים את מלית הפקאן.
הכנת מלית הפקאן -
קוצצים כ – 2/3 מאגוזי הפקאן גס. בסיר מניחים
יחד את החמאה והסוכר החום. מעבירים ללהבה בינונית ומחממים רק עד להמסה מלאה של החמאה.
מוסיפים לסיר את הדבש, המלח והשמנת המתוקה ומערבלים היטב, מבשלים עוד דקה אחת נוספת
בלבד. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את כל כמות אגוזי הפקאן. מערבבים היטב כך שהאגוזים
יצופו היטב בתערובת הנוזלית. מעבירים אל מעל הבסיס האפוי, משטחים ומהדקים קלות באופן
אחיד. אופים כ – 15 דקות נוספות. מוציאים ומצננים לחלוטין לפניי שחותכים לקוביות קטנות.
שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עוד
4 ימים נוספים.
Comments
Post a Comment