Skip to main content

מינסטרונה

המרכיבים (6 מנות):
2 בצלים גדולים קצוצים גס
6 שיני שום קצוצות דק
4 גבעולי סלרי קצוצים
4 גזרים חתוכים לקוביות
6 עגבניות בשלות מגורדות
2 תפוחי אדמה קטנים או 1 גדול, חתוכים לקוביות קטנות
4 קישואים חתוכים לקוביות
עלי תימין קצוצים דק – רק העלים
2 גבעולי רוזמרין קצוצים דק
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
פחית שימורי שעועית לבנה בעבגניות, לסנן מעט מהרוטב
1/2 כרוב קטן קצוץ לרצועות דקות
2 קפוסאות קטנות של רסק עגבניות (100 גר כל אחת)
ליטר מים + 3 כפות מרק עוף
מלח,פלפל שחור,1 כף סוכר, מלח סלרי ועוד תיבול לפי צורך

1 כוס פסטה קצרה - לא חובה

אופן ההכנה:
1. מטגנים בשמן זית את הבצל, אחריו הסלרי וקוביות הגזר עד שהבצל נעשה שקוף.
2. מוסיפים את השום והפטרוזיליה עד שמרגישים היטב את ריח השום, ואת הקישוא, תפוא וכרוב.
3. מוסיפים את שאר הירקות, העגבניות המגורדות ורסק העגבניות.
4. יוצקים מעל את נוזלי המרק, מתבלים בנדיבות, מביאים לרתיחה וממשיכים בבישול על אש נמוכה לפחות שעה. טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך.
5. מוסיפים את הפסטה לעוד כ-20 דקות בישול ובוחשים מידי פעם.

Comments

Popular posts from this blog

פרגיות של חיים כהן

מרכיבים: 8   יחידות סטייק פרגית   - פרגיות נקיות משומן ועצמות 1   יחידות בצל   - מגורר בפומפיה 1   יחידות לימון   - סחוט טרי 1   יחידות פלפל חריף   - חתוך לטבעות 1   כפית/ות כמון 1   כפית/ות פפריקה מעושנת 1   יחידות אבקת קארי   - קארי צהוב 1/2   כפית/ות פלפל שחור 1/2   כפית/ות מלח 5   יחידות שום (שיניים)   - חתוכות לטבעות דקות     אופן ההכנה: בתוך קערה או קופסא בעלת מכסה מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מערבבים היטב עד לאיחוד המשרה. מכניסים את הפרגיות למשרה ומכסים היטב בנוזלי המשרה, מכסים ואוטמים היטב. מכניסים למקרר לשעה עד שעתיים, המלצתי להכין את הפרגיות והמשרה ערב קודם או השכם בבוקר אם מכינים אותו על הגריל בערב. על מנגל עם פחמים, בחום בינוני, צולים את הפרגיות הופכים פעם אחת בלבד, בזמן הצליה על הצד הראשון ניתן למרוח מהמשרה לצורך העצמת טעמים.

פסטו של חיים כהן

עוגת בננה אופה לחם