המצרכים
300 גר' (½1 כוסות) סוכר
30 גר' (3 כפות גדושות) קקאו
1 כפית קפה נמס
1 כוס מים רותחים
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
לא חובה אך מומלץ: 100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות (או פתיתי שוקולד מריר איכותי)
3 ביצים גדולות, מופרדות
2 כפות יין מתוק או ליקר קפה
1 כפית תמצית וניל
¾1 כוסות (240 גר' ) קמח תמי
2 כפיות (10 גר') אבקת אפייה
ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים בחמאה (או מרגרינה/שמן) תבנית אפייה וזורים קמח שקדים או סוכר גס על הדופן הפנימית
- בקערה בינונית-גדולה שמים כוס סוכר, אבקת הקקאו, הקפה והמים הרותחים. מערבבים היטב עד להמסת כל הקקאו. מוסיפים את החמאה (והשוקולד אם החלטנו להוסיף) ומערבבים עד קבלת מסה אחידה וקרמית.
- בקערית קטנה טורפים (במטרפה ידנית) את החלמונים עם היין/ליקר והווניל, מוסיפים את החלמונים לקרם השוקולד תוך בחישה מתמדת. מפרישים ¾כוס (180 מ"ל) מהעיסה לשימוש בסיום האפייה.
- מקציפים (מהירות גבוהה) את החלבונים עם חצי הכוס הנותרת של הסוכר לקצף יציב. מעבירים לקערה נפרדת (קטנה תספיק)
- מעבירים לקערת המיקסר (אין צורך לשטוף משימוש קודם !) את הקמח מעורבב עם אבקת האפייה, מוסיפים את מסת השוקולד ומערבלים היטב לקבלת מסה אחידה (אפשר את הפעולה הזו גם לעשות ידנית).
- מקפלים את קצף החלבונים לעיסת הבצק עד קבלת בלילה אחידה וסמיכה למדי. יוצקים לתבנית, מיישרים (אפשר בעזרת כפות ידיים רטובות קל)
- אופים בשליש התחתון של התנור במשך 35 דקות עד שפני העוגה מתכסים קרום שביר וקיסם המוחדר לעוגה יוצא נקי ולח.
- מוציאים את העוגה ובעודה חמה מאוד מחוררים עם קיסם בתפזורת ויוצקים את ¾ כוס קרם השוקולד שהפרשנו בהתחלה. מצננים ושומרים במקרר עד שבוע.
Comments
Post a Comment